Acasă Local Lecție inedită predată de reprezentanții Aquavas Vaslui, la Școala ”Elena Cuza”, de...

Lecție inedită predată de reprezentanții Aquavas Vaslui, la Școala ”Elena Cuza”, de Ziua Mondială a Apei

1

Pe 21 martie 2024, AQUAVAS SA a marcat cu o zi în avans Ziua Mondiala a Apei printr-o activitate desfasurata in cadrul Scolii Gimnaziale Elena Cuza, cu clasa a V-a (diriginte prof. geografie Carp Lucica).

Copiii au putut afla, prin intermediul unui material video prezentat de reprezentanții Aquavas, despre cea mai importantă resursă a pământului, darul neprețuit pe care natura îl face omului în fiecare secundă. A fost o oră de conștientizare a faptului că apa, pe care o vedem ca pe o banalitate în traiul nostru cotidian, este de fapt minunea fără de care viața nu ar putea exista. Atât pentru oameni, cât și pentru plante și animale.

În 2024, tema Zilei Mondiale a Apei este “Apă pentru Pace” și, pornind de la această idee, copiii de la clasa a V-a au fost provocați la un exercițiu de talent și de imaginație. Săptămâna aceasta ei vor trebui să realizeze desene pe care le vor trimite la sediul Aquavas, iar cele mai reușite vor fi mediatizate spre a fi aplaudate public.

Ziua Mondială a Apei este un eveniment anual al Organizației Națiunilor Unite care se concentrează pe importanța apei potabile. Datorită unui cumul de factori, între care se numără creșterea populației, industrializarea și schimbările climatice, resursele de apă din întreaga lume sunt supuse unei presiuni mari nu numai din punct de vedere calitativ, ci și din punct de vedere cantitativ.

În 1993 Adunarea Generală a ONU a desemnat data de 22 martie ca Ziua Mondială a Apei.

Organizațiile și grupurile de pe tot globul folosesc această zi pentru a educa și a susține gestionarea durabilă a resurselor de apă, in special de apa dulce.

Apa se află, de asemenea, în centrul adaptării la schimbările climatice, servind drept legătură crucială între sistemul climatic, societatea umană și mediu. Fără o gestionare adecvată a apei, este probabil să existe o concurență sporită pentru apă între sectoare și o escaladare a crizelor de apă de diferite tipuri, declanșând situații de urgență într-o serie de sectoare dependente de apă.

Tema este propusă în prealabil de UN -Water și este aliniată cu publicația anuală a Raportului ONU privind dezvoltarea apei în lume, publicată de UNSECO în numele UN-Water, iar realizarea acestuia este coordonată de Programul Mondial de Evaluare a Apelor (WWAP) UNSECO.

1 COMENTARIU

  1. Este impresionanta implicarea AQUAVAS SA in educatia copiilor despre importanta apei si sarbatorirea Zilei Mondiale a Apei in avans in cadrul scolii Elena Cuza. Ma bucur sa vad ca organizatia voastra se preocupa de constientizarea publicului despre resursele limitate ale planetei noastre si de importanta gestionarii durabile a apei. De asemenea, tema aleasa pentru anul acesta, „Apa pentru Pace”, este foarte relevata pentru contextul climatic actual. Felicitari pentru initiativa voastra si sunt nerabdatoare sa vad desenele copiilor si sa le aplaudam impreuna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.