Acasă Administrație publică Lista străzilor ce vor fi modernizate pentru a fi incluse pe traseele...

Lista străzilor ce vor fi modernizate pentru a fi incluse pe traseele autobuzelor electrice, la Bârlad

0

de Simona MIHĂILĂ

Un număr de 19 străzi vor intra în proces de reabilitare în cadrul Proiectului „Modernizarea infrastructurii de transport în scopul reducerii emisiilor de carbon”.

Iată lista acestora:

– Bulevardul Republicii

– Bulevardul Epureanu

– Str. Constantin Hamangiu

– Str. Nicolae Bălcescu

– Str. Dragoș Vodă

– Str. Mihai Eminescu (segment)

– Str. Vasile Milea

– Str. Mihai Viteazul

– Str. Col. Simionescu Sava

– Str. Paloda

– Str. Ioan Popescu

– Str. Vasile Pârvan

– Str. Cpt. Grigore Ignat

– Str. 1 Decembrie

– Str. Tecuciului

– B-dul Primaverii

– Str. Popa Șapcă

– Str. Marcel Guguianu

– Str. Fagului

Proiectul de refacere a infrastructurii pe aceste artere este în valoare de 16,2 milioane de euro, fiind cel mai mare proiect cu finanțare europeană derulat la Bârlad după 2012.

Lucrările au fost scoase la licitație la finele săptămânii trecute, iar municipalitatea este în așteptarea unui constructor care să întrunească exigențele impuse pentru atribuirea unei investiții de o asemenea importanță.

Proiectul are drept scop pregătirea rețelei rutiere stradale pentru includerea în circulație a celor 10 mijloace electrice de transport în comun (un alt proiect major, al cărei valoare este de 4,2 milioane euro).

În afară de reabilitarea carosabilului, în cadrul proiectului vor fi reconfigurate și amenajate trotuare și spații verzi pe B-dul Republicii, Șos. Tecuciului, Str. General Vasile Milea, Str. Vasile Lupu, Str. Nicolae Iorga, precum și parcări pentru bicicliști la intrarea în Grădina Publică și pe Str. Fagului, partea pietonală, dotate cu supraveghere video.

În paralel, vor fi amenajate trei parcări de tip park & ride, pe străzile Mihai Eminescu, 1 Decembrie și Republicii 319. Acest tip de parcare permite celor care circulă cu propriile mașini să le parcheze și să se transfere în autobuz, pentru restul călătoriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.