Acasă Administrație publică Lista străzilor din Podeni și Munteni, asfaltate cu bani de la bugetul...

Lista străzilor din Podeni și Munteni, asfaltate cu bani de la bugetul local și, parțial, prin Programul ”Anghel Saligny”

0

Un număr de 21 de străzi din cartierele Podeni și Munteni din Bârlad, care totalizează peste 9 kilometri, vor fi asfaltate, anul viitor, după ce municipiul Bârlad a primit o parte din fondurile necesare, prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Solicitarea autorităților locale a fost pentru majoritatea străzilor existente în cele două cartiere, însă decidenții de la București au hotărât să aloce Bârladului doar 18 milioane de lei, din totalul celor 100 de milioane cerute de municipalitatea bârlădeană.

Și așa, pentru asfaltarea celor 21 de străzi, suma de 18 milioane este insuficientă, motiv pentru care de la bugetul local vor mai fi alocate încă 15 milioane de lei.

Cu acești bani, urmează a fi asfaltate următoarele artere: Învățăturii, Simion Bărnuțiu, Ardeal, 1877, General Cerchez, G. G. Ursu, V. I. Popa, Iordache Gane, Virtuții, Lunei, Soarelui, Decebal, Grahilor, Mărășești, Dimitrie Cantemir, Dumbrava Roșie, Dochia, Băltărețului, Principatele Unite, Milcov și Traian.

„După ce indicatorii tehnico-economici vor fi aprobați în Consiliul Local, se trece la realizarea proiectării, cu respectarea procedurilor legale. Cred că este un vis al tuturor bârlădenilor de a se asfalta în Munteni și Podeni, unde se știe cum arată străzile în prezent. Din acest motiv, eu, împreună cu întreaga echipa de la nivelul Primăriei Bârlad, căreia îi mulțumesc pe aceasta cale, mă voi implica activ ca acest proiect să devină realitate, începând cu 2023. Eu, cel puțin, tratez cu toată seriozitatea acest proiect și voi depune toate eforturile pentru a-l vedea realizat! Mai ales că jumătate din această investiție va fi susținută din bugetul local. Și vorbim aici de circa 33 de milioane lei, din care 18 îi primim prin Programul „Anghel Saligny” iar 15 le punem din bugetul local“ , a declarat primarul Dumitru Boroș.

Ședința Consiliului Local Bârlad, unde este supus dezbaterii proiectul de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici, va avea loc marți, 29 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.