Acasă Local Lucrări urgente de supraînălțare a digurilor Râului Bârlad. Sunt așteptate ploi năprasnice...

Lucrări urgente de supraînălțare a digurilor Râului Bârlad. Sunt așteptate ploi năprasnice în următoarele ore

0

Joi seară au demarat de urgență lucrări care să țină sub control Râul Bârlad, în timpul ploilor torențiale și a vijeliilor anunțate pentru următoarele ore.

Echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al judeţului Vaslui, Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui și din cadrul Serviciului de Gospodărire a Apelor Vaslui, intervin pentru supraînălțarea digurilor râului Bârlad, în zona Buhăiești.

”17 subofițeri și un ofițer din cadrul ISU Vaslui, 14 subofițeri și un ofițer din cadrul IJJ Vaslui și 15 angajați ai SGA Vaslui lucrează de mai mult de patru ore în zona localității Buhăiești pentru supraînălțarea digurilor râului Bârlad și pentru amenajarea unor deversări punctiforme, pe lungimi de 25-70 de metri, cu lama deversantă de 5-20 cm. Întreaga zona este monitorizată întrucât județul Vaslui se află sub cod portocaliu, atât hidrologic, cât și pe fenomene meteorologice. Acțiunea este în desfășurare”, a transmis, aproape de miezul nopții, Marius Stanciu, purtător de cuvânt al ISU Vaslui.

Ploile care au avut loc în noaptea de miercuri spre joi au afectat zeci de gospodării din comunele Băcești și Todirești.

Pompierii au intervenit cu autospeciale, motopompe și bărci pneumatice pentru evacuarea apei din casele și curțile oamenilor. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.