Acasă Administrație publică Lucrările de extindere și dotare a Grădiniței nr. 8 Bârlad, în linie...

Lucrările de extindere și dotare a Grădiniței nr. 8 Bârlad, în linie dreaptă

0

de Simona MIHĂILĂ

Se lucrează intens la modernizarea, extinderea și dotarea Grădiniței nr. 8 Bârlad, un proiect finanțat cu fonduri europene și demarat în urmă cu trei săptămâni.

În acest moment, constructorul (Asocierea SC Urban Proiect SA și SC KTZ Internațional SRL) lucrează, deja, pe două fronturi: la fundația noii clădiri (extinderea) și în interiorul imobilului deja existent, ce urmează a fi modernizat.

Am constatat că acest proiect, unul dintre cele la care am ținut cel mai mult să îl văd demarat, merge foarte bine. În final, actul educațional din Bârlad, în ansamblu, va avea de câștigat, întrucât prin această unitate vor trece multe generații, care se vor bucura de condiții moderne de învățare. Strădaniile noastre se îndreptă întotdeauna către susținerea învățământului bârlădean, care este un domeniu prioritar pentru mandatul meu”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Proiectul investițional de la Grădinița nr. 8 prevede o extindere a clădirii actuale, care va adăposti, la parter, o sală multifuncțională ce va comunica direct cu clădirea existentă și o bucătărie cu spații anexe. La etaj, unitatea va avea două săli de grupă cu grupuri sanitare și depozite noi.

În curte va fi amenajat un modern loc de joacă pentru copii, cu dale de cauciuc dispuse pe strat de nisip. Valoarea estimată a proiectului este de 3.027.426,08 lei, fără TVA.

Termenul de execuție a lucrărilor este de 16 de luni de la semnarea contractului de lucrări. Altfel spus, la jumătatea anului viitor, Grădinița nr. 8 va fi dată în funcțiune într-o variantă nouă: mai mare, adusă la exigențele actuale și dotată potrivit necesităților educaționale ale vremurilor în care trăim.

Adrian Arnăutu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bârlad a precizat că ăn prezent, la nivelul municipiului Bârlad, pe lângă acest obiectiv investițional, mai sunt în derulare proiectele:

1. Construire creșă Mircea cel Bătrân (realizat 99%);

2. Construire corp nou Grădinița nr. 5 (realizat 30%);

3. Consolidare, modernizare și dotare a Școlii Profesionale;

4. Extinderea rețelei de gaze naturale (realizat 80%);

5. Pachet asfaltare 9 străzi (realizat 90%);

6. Modernizare iluminat Grădina Publică (debut proiect);

7. Investiție privată Dedeman (debut proiect);

8. Varianta de ocolire a Municipiului Bârlad (realizat 35%).

9. Reabilitare și extindere rețele apă și canal (realizat 20%)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.