Acasă Local Mai-marii piețelor din România au vizitat Piața ”Sf. Ilie” Bârlad. I-o fi...

Mai-marii piețelor din România au vizitat Piața ”Sf. Ilie” Bârlad. I-o fi fost rușine lui Iosipescu, sau nu?

0

de Simona MIHĂILĂ

Eveniment notabil la Bârlad unde, pentru prima dată, mai-marii piețelor din România, au vizitat principala piață agroalimentară din Bârlad, Piața ”Sf. Ilie”.

Delegația, formată din 11 reprezentanți ai unor municipii importante care fac parte din Asociația Administratorilor de Piețe din România, în frunte cu Teodor Ioan Birț, președintele asociației, ajuns și la Primăria Bârlad, unde a fost întâmpinată de primarul Dumitru Boroș.

Înainte însă, chiar la primele ore ale dimineții, oaspeții au fost călăuziți de însuși Mircea Iosipescu, director al Pieței Bârlad, prin străvechea piață a orașului.

Nu știm ce le-o fi susurat în ureche fostul polițist, acum pensionar și mare șef peste piață, și nici dacă oaspeții or fi aflat câteva lucruri esențiale despre locul unde de decenii întregi își vând marfa producătorii și mai ales speculanții.

Or fi aflat că Iosipescu, de trei ani pe care tocmai îi împlinește în fruntea pieței, nu a făcut nicio investiție serioasă? Una care să apropie cât de cât piața agroalimentară de la Bârlad de aspectul, condițiile și confortul oferite de piața centrală din Vaslui, sau măcar de piața din Huși?

Le-o fi spus Iosipescu vizitatorilor că iarna, când e ger, piața din Bârlad este pustie, iar vara, din cauza căldurii, producătorii se plâng că li se strică marfa pe tarabe?

I-o fi invitat Iosipescu pe oaspeți să se întoarcă și peste vreo câteva săptămâni, când muștele își vor face apariția în hala de lactate și nu vor mai părăsi calupurile de caș și străchinile cu smântână până toamna târziu?

Le-o fi povestit Iosipescu de șarlatania patentată în piața condusă de el? Despre cum sunt păcăliți bârlădenii cărora li se permite intrarea cu mașina, iar la ieșire li se cere taxă de parcare chiar dacă nu au găsit loc să parcheze?

Or fi aflat vizitatorii că cea mai mare parte a bunurilor pe care le-au văzut în piața bârlădeană sunt achiziții de circa 20 de ani, din vremea ex-primarului Titi Constantinescu? Și că fostul polițist Iosipescu este cel mai criticat administrator pe care l-a avut piața în tot acest timp? Că pe grupurile de socializare din zona Bârladului, nemulțumirile oamenilor la adresa activității sale curg necontenit?

Cu siguranță, după ce au văzut și Piața Traian din Vaslui, acolo unde delegația s-a îndreptat după ce a părăsit Bârladul, oaspeții nu vor uita prea ușor experiența trecerii lor prin cea mai învechită, depășită și ponosită piață agroalimentară de municipiu din județul Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.