Acasă Local Mamografii gratuite pentru bârlădence. Femeile sunt așteptate la Centrul Loisir (fosta Baie...

Mamografii gratuite pentru bârlădence. Femeile sunt așteptate la Centrul Loisir (fosta Baie comunală). Iată ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a fi examinate

2

de Simona MIHĂILĂ

Mamografii gratuite pentru bârlădence. Femeile sunt așteptate la Centrul Loisir (fosta Baie comunală). Iată ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a fi examinate

Bârlădencele cu vârsta între 50 și 69 de ani au șansa unei examinări gratuite prin mamografie digitală.

De pe 16 ianuarie 2023 și până pe 18 ianuarie, la Bârlad se află Unitatea Mobilă de screening de cancer mamar din cadrul Institutului Regional de Oncologie Iași.

Ana-Maria Vintilă

”În fiecare din cele trei zile, de la ora 9.30, doamnele se pot prezenta doar cu actul de identitate (original și copie) la Centrul Loisir, nefiind necesar biletul de trimitere sau cardul de sănătate. Le îndemn pe bârlădence să profite de această oportunitate, să își ia inima în dinți și să meargă la control. Cancerul de sân este cea mai răspândită formă de cancer în rândul femeilor. Depistarea în stadiu incipient a acestei boli are o rată de vindecare de sută la sută, în majoritatea cazurilor. Nu vă neglijați! Pe 16, 17 și 18 ianuarie vă dau întâlnire la mamografie, doamnelor!”, a transmis Ana-Maria Vintilă, viceprimarul municipiului Bârlad.

Criteriile pentru ca femeile să beneficieze de testare sunt:

  • nu au un diagnostic confirmat de cancer mamar;
  • sunt asimptomatice;
  • nu au antecedente sugestive pentru patologia de cancer mamar;
  • nu sunt însărcinate sau nu alăptează;
  • să NU fi făcut mamografie în ultimele 12 luni.

Programările pentru mamografia digitală gratuită se fac la Direcția de Asistență Socială Bârlad, la telefon 0745912120, de luni până vineri, între orele 09.00-15.00.

Examinările gratuite de la Bârlad fac parte dintr-o campanie derulată de IRO Iași împreună cu Fundația Enable, în cadrul proiectului ,,ONCOFEM – Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân”.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.