Acasă Local Mamografii gratuite pentru femeile din comuna Șuletea. Iată ce condiții trebuie să...

Mamografii gratuite pentru femeile din comuna Șuletea. Iată ce condiții trebuie să îndeplinească doamnele care vor să beneficieze de această investigație

0

Unitatea Mobilă de la Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iași, care a inclus și județul Vaslui în campania de depistare, diagnostic și tratament precoce a cancerului de sân, poposește în comuna Șuletea, pe 19 ianuarie.

Femeile cu vârste cuprinse între 50 și 69 de ani au ocazia de a face o mamografie gratuită, însă în anumite condiții:

– nu au un diagnostic confirmat de cancer mamar;

– nu au simptome specifice pentru patologia de cancer mamar;

– nu sunt însărcinate sau nu alăptează;

– să NU fi făcut mamografie în ultimele 12 luni

”Caravana se va afla în curtea Teatrului de Vară din Șuletea! Înscrierile se vor putea face la numerele de telefon: 0235/426784 – Otilia Forțu; 0760 271 248 (whatsapp), 0751 212 770- doamna Ștefania Maftei. De asemenea, apelăm și la cei plecați prin depărtări și vedeți mesajul nostru, să sunați acasă și să le anunțați pe mamele sau pe bunicile voastre! Rog și consilierii locali să se implice în anunțarea persoanelor care se regăsesc în postarea noastră! Este păcat să nu profite cât mai multe persoane de această oportunitate!”, a transmis primarul Ciprian Tamaș.

Testările vor avea loc între orele 10.00 – 19.00 (cu o oră pauză, de la 14.00 la 15.00), putând fi efecutate maximum 52 de examinări.

În această campanie, IRO Iași are drept partener Fundația Enable, în cadrul proiectului ,,ONCOFEM – Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân”. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.