Acasă Local Mănăstirea Bujoreni subscrie mesajului tăios al Părintelui Calistrat împotriva interzicerii pelerinajului la...

Mănăstirea Bujoreni subscrie mesajului tăios al Părintelui Calistrat împotriva interzicerii pelerinajului la Sf. Parascheva

1

Mănăstirea Bujoreni subscrie mesajului tăios postat de Părintele Calistrat, de la Mănăstirea Vlădiceni, pe contul său de socializare, în semn de protest față de decizia autorităților privind interzicea pelerinajului tradițional la moaștele Sfintei Parascheva, de la Iași.

Iată câteva dintre cele mai dure observații extrase din mesajul părintelui, postat integral pe pagina de socializare a Mănăstirii Bujoreni:

– ”Iată că din prea plinul democrației și libertăților garantate despre credință, prin Constituția României, astăzi ne trezim în afara legii, dacă suntem credincioși și iubitori de Dumnezeu.

– Iată că ceea ce nu au reușit să facă comuniștii în 50 de ani de ideologie atee hedonistă, au început să facă democraticii noștri europeni, depășind etica democrației și a restricțiilor până la abuz și forță.

– În perioada electorală, edilii nu au mai pedalat pe problema contaminării cu Covid 19, până au obținut scaunele calde și moi, bine plătite din banul public, nu oricum ci prin votul cetațeanului român-ortodox.

– Acum însă după alegeri, virusul Covid 19 s-a reorganizat și crește în forță, dar numai la biserică și la ortodocși, deși este bătător la ochi, așa cum a fost și cu Învierea Domnului-Paștile, Biserica a fost o sursă principală de infectare cu Covid 19, acum este hramul Sfintei Parascheva, apoi urmează Sfântul Dumitru și bine înțeles, va urma în mod clar, Crăciunul, Anul Nou și Boboteaza, când Covid 19 va fi doar unul creștin ortodox și cuibărit numai în biserică.

– Cred că a venit vremea să punem genunchii la rugăciune și să implorăm pe Dumnezeu să ne scape de capcana în care am intrat din indolență, neatenție, nepăsare și manipulare media, care ne-a indus în ultimii ani doar panică, frică, isterie, să ne fie clar că nimic nu mai este posibil, nimic nu se mai poate.

– Însă, totul este imposibil și interzis cetățeanului de rând, cu excepția doar a edililor politici care huzuresc liniștiți din banul public cu salarii și pensii speciale, pentru care întodeauna se găsesc fondurile bănești pentru bunăstarea lor personală.

– De aceea trebuie să înțelegem noi singuri, că niciodată votul, politica, politicienii, promisiunile electorale, nu ne mai scapă din raiul democratic pe care l-am visat și dorit de 30 ani; Însă este clar astăzi că libertatea a devenit haosul unei societăți de tip junglă, unde cine are puterea face legea, deși democrația înseamnă cu totul altceva.

– A venit vremea să ridicăm singuri ocara de pe poporul român, prin tot creștinul și tot credinciosul autentic să plecăm genunchii la Psaltirea lui David, la Acatistul Maicii Domnului, la Acatistul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, să postim fiecare după putere, dacă vrem să nu fim batjocoriți ca Ortodocși în propria noastră țară ortodoxă România.

– Mitingurile, gălăgia, degringolada, haosul, ieșitul în stradă nu sunt căi de a ajunge la Dumnezeu, doar umilința sufletească, smerenia, inima înfrântă, postul și rugăciunea pot invinge Diavolul politic – mereu corect în toate, cu legea și puterea în mână.

– Nu poate jandarmul sau legea strâmbată, să ne oprească să vorbim cu Dumnezeu, să-I spunem păsurile, abuzurile, necazurile și abuzurile politice, care ne sufocă liniștea sufletească, zi de zi.

– Preoții din întreaga Românie, au Sfântul Disc, Potir, copie, prescuri și vin liturgic, să nu-L lăsăm pe Hristos batjocorit de niște edili atei vremelnici, nici sfinții Lui batjocoriți în văzul poporului.

– Să facem Sfânta proscomidie cu toată credința și smerenia, pomenind nominal toți potrivnicii Crucii lui Hristos, care încearcă să se șteargă pe picioare cu credința poporului român ca de un preș.

– Nu ne va asculta Dumnezeu, dacă nu facem Sfânta Liturghie uniți toți într-un gând și o credință sinceră, să fie Jertfa Sfântă, ca o cunună de flăcări divine în jurul României, protejându-o de haosul politic actual care este tot mai abuziv și sufocant.

– Sunt convins că sfinții neamului românesc, nu vor trece rugăciunile noastre cu vederea, va da Dumnezeu un semn măreț, demn de ținut minte, celor care cred că pot îngenunchea credința Ortodoxă a pororul român drept credincios.

– Spun aceste lucruri sincer și cu gând curat, însă dacă mândria noastră de creștini ortodocși ne va birui și vom fi tot nepăsători, lăsând toate în voia sorții, specific nouă românilor, noi vom fi martorii pieirii noastre, a neamului românesc, a credinței, a poporului, a valorilor culturale și naționale și a țării, dar la Judecata cea Mare, nu vom avea răspuns la faptele noastre”.

1 COMENTARIU

  1. Sunt intru totul de acord cu ce a transmis părintele Calistrat. Trebuie să ne unim în rugăciune! Pentru că este foarte simplu : – Nu se mai poate!! Așa,,, nu se mai poate!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.