Acasă Local Maraton cultural-științific la Muzeul ”Vasile Pârvan” Bârlad

Maraton cultural-științific la Muzeul ”Vasile Pârvan” Bârlad

0

Muzeul „Vasile Pârvan” pregătește deschiderea unui adevărat maraton cultural – științific prilejuit de cea de-a XVI – a ediție a Sesiunii Internaționale de Comunicări Științifice.

Timp de două zile, pe 28 și 29 mai, specialiștii din țară și Republica Moldova vor prezenta și dezbate problematici legate de preocupările și realizările din domeniile lor de cercetare.

Deschiderea lucrărilor va avea loc vineri, 28 mai, ora 10.30 la sediul central al muzeului, prilej cu care vor fi lansate și revistele „Acta Musei Tutovensis” și „Perseus”

În afara programului sesiunii de comunicări am pregătit publicului nostru o avalanșă de alte evenimente. La ora 13.00, la sediul central vom lansa volumul lui Ernst Christoph Döbel «Peregrinările lui E, Ch. Döbel printr-o parte a Europei, în anii 1830-1836», prezintă scriitorul Lucian Vasiliu și dr. Alexander Rubel. La ora 13.30, la același sediu vom vernisa expoziția «Echipamente științifice din istoria Observatorului Astronomic București», prezintă Sorin Marin – documentarist. La ora 19.30, tot la sediul central, va fi vernisată expoziția „Ex Nihilo Nihil” a cunoscutului gravor Zuzu Caratănase, prilej cu care publicul va putea viziona și câteva lucrări semnate de artiști celebrii, cum ar fi: Albrecht Dürer, Peter Paul Rubens, Giambatista Piranesi, Francisco Goya și Salvador Dali, lucrări din colecția avocatului bucureștean George Șerban. Seara se va încheia cu un spectacol susținut de soprana Mădălina Bourceanu membră a Filarmonicii din Brașov, și pianista Lioara Raluca Frăţilă, lect. univ. dr. al Facultății de Muzică din cadrul Universității „Transilvania” din Brașov”, a declarat Mircea Mamalaucă, directorul muzeului bârlădean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.