Acasă Local Meditații la matematică și informatică, dar și consiliere psihologică pentru cei mai...

Meditații la matematică și informatică, dar și consiliere psihologică pentru cei mai vulnerabili elevi cu părinți plecați în străinătate, din județul Vaslui

0

Până în luna decembrie a anului viitor, la nivelul județului Vaslui se desfășoară un proiect prin care cei mai vulnerabili elevi cu părinți plecați în străinătate beneficiază de suport educațional și psihosocial.

Proiectul se derulează în cadrul unui parteneriat între Asociația ”Societatea Națională Spiru Haret pentru Educație, Știință și Cultură” și Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui, debutul acestuia având loc în luna aprilie anul trecut.

Un număr de 270 de copii, din diverse zone ale județului, au parte de ore suplimentare de matematică și informatică, consiliere psihologică și vocațională.

Nu doar elevii sunt vizați, ci și părinții sau alți aparținători, care beneficiază de servicii de educație parentală sau consiliere socială.

Proiectul implică întâlniri cel puțin lunare la care participă oameni de afaceri locali, preoţi, cadre didactice, medici, consilieri locali, poliţişti, directori de școli, personal din cadrul ISJ, experți ai proiectului.

Rolul acestor întâlniri este de a analiza periodic situația județeană de referință, de a stabili măsuri pentru îmbunătățirea situației acestor copii, de a identifica resursele necesare, inclusiv noi oportunități de finanțare, în vederea asigurării sprijinului necesar copiilor și implicit procesului educațional al acestora.

Până acum, 90 de elevi din cinci unități de învățământ din județ au beneficiat de facilitățile oferite de proiect: Școala ”Mihai Eminescu” din Laza, Școala nr. 1 din Văleni, Școala ”Theodor Rosetti” din Solești, Liceul ”Ștefan cel Mare” din Codăești și Școala ”Ștefan cel Mare” din municipiul Vaslui. Practic, au fost selectați 90 de elevi, însă 12 au renunțat. Copiii primesc și o subvenție în valoare de 700 de lei. Din luna martie, lor li se alătură încă 110 – 120 de elevi pe care urmează să îi selectăm de la alte unități de învățământ din județ și, ulterior, o nouă serie va fi identificată”, ne-a declarat Daniela Lefter, inspector perfecționare în cadrul ISJ Vaslui. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.