Acasă Local Membră a BEC Murgeni, cu COVID, sfătuită de Spitalul ”Beldiman” să vină...

Membră a BEC Murgeni, cu COVID, sfătuită de Spitalul ”Beldiman” să vină la internare cu un mijloc de transport în comun. Microbuzul femeii a trecut pe lângă Nelu Tătaru, aflat în campanie electorală

0

O femeie din Murgeni, membră a Biroului Electoral de Circumscripție, care a aflat că este infectată cu virusul Sars Cov 2, a fost sfătuită de cei de la Spitalul de Urgență ”Elena Beldiman” să vină la Bârlad, pentru internare, cu un mijloc de transport în comun.

Nedumerită de această stranie recomandare,  femeia nu a avut încotro și s-a conformat. Și-a făcut bagajele, și-a luat rămas bun de la cei de acasă, și-a pus masca pe față și a mers în stație, unde a așteptat microbuzul. Evident, în drum spre Bârlad a călătorit alături și de alți pasageri, aflați în mijlocul de transport în comun. Pe drum, microbuzul femeii s-a intersectat cu mașina în care se afla Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, sosit la Murgeni în campanie electorală.

Femeia din Murgeni spune că zilele trecute a mers la medicul de familie pentru o iritație a pielii care îi apăruse din senin. Recunoaște că mai tușește uneori, dar a pus această tuse pe seama unui astm bronșic pe care îl are de câțiva ani. După ce a consultat-o atent, medicul de familie i-a spus că are simptome de COVID și a trimis-o imediat la Bârlad, pentru a fi testată.

”Mi s-au făcut toate investigațiile, inclusiv testul pentru coronavirus. Ulterior, doctorul mi-a spus să merg acasă, la Murgeni și să stau în izolare, că în 12 ore voi primi un telefon ca să îmi spună rezultatul. Au trecut cele 12 ore și nu primeam niciun telefon. Stăteam ca pe ghimpi. Până la urmă, am sunat eu la spital al Bârlad. Mi s-a spus că rezultatul este pozitiv. Că sunt infectată cu Covid. Atunci am întrebat ce să fac. Doamna de la telefon a spus că trebuie să vin la Bârlad, pentru internare ”, povestește femeia.

S-a gândit că vor veni să o ia cu izoleta, sau măcar cu ambulanța, căci asta vede la televizor și citește prin presă de luni de zile. Mare i-a fost surpriza când i s-a spus să găsească singură o soluție de a ajunge la spitalul din Bârlad.

”I-am spus: «Dar eu nu am mașină personală, cu ce să vin? Doar nu cu autobuzul sau cu microbuzul». Mi-a răspuns că nu e nicio problemă, că pot lua un mijloc de transport în comun. Mi-am făcut cruce când am auzit. Nu-mi venea să cred. Am întrebat când pot veni, pentru că tocmai a doua zi dimineață aveam microbuz. Mi-a răspuns că este în regulă să vin a doua zi”.

Ieri dimineață, femeia din Murgeni și-a făcut bagajele, și-a luat rămas bun de la familie și a plecat în stație. Așa infectată cum era, a urcat în microbuzul cu pasageri.

”Am avut grijă să îmi pun două măști, nu doar una, și m-am dus în spatele microbuzului, cât mai departe de ultimul pasager. Atât cât poate însemna «departe» într-un microbuz. Sper că nu am contaminat pe nimeni. Eu așa sper. Încă nu pot să cred că ce mi s-a întâmplat. Deci … astea sunt regulile? Oamenilor infectați li se permite să meargă pe stradă oricum?”, se întreabă femeia din Murgeni.

Ieri după-amiază, după 24 de ore de când i se spusese că a ieșit pozitiv la test, nimeni nu luase legătura cu familia femeii pentru a i se cere să stea în izolare.

De asemenea, activitatea la sediul BEC Murgeni se desfășoară la fel ca zilele trecute. Contacții femeii nu au fost trimiși în izolare timp de 14 zile, așa cum spune legea.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, prin comunele Vasluiului, în campanie electorală

Pe fondul acestei stări absolute de relaxare, deși județul Vaslui a fost cap de afiș câteva zile la rând în privința numărului de infectări, iar persoanele infectate sunt sfătuite să circule cu mijloacele de transport în comun și să se prezinte la internare în funcție de orarul de circulație a acestora, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, se află într-o binemeritată campanie electorală.

În ziua în care microbuzul femeii ieșea din Murgeni, în același timp, în localitate intra în marș triumfal Nelu Tătaru, cu alaiul de membri de partid după el, pentru a cere voturi de la alegători.

În cursul zilei de ieri, a bifat întâlniri electorale în mai multe localități din județul Vaslui. A mers din comună în comună pentru a le recomanda vasluienilor ca pe 27 septembrie să voteze candidații PNL la primării și la Consiliul Județean. Rețelele de socializare abundă de fotografii de la manifestările electorale ale ministrului Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.