Acasă Local Mesajul Episcopiei Hușilor în legătură cu îmbolnăvirea PS Ignatie: ”Îndemnăm credincioșii să...

Mesajul Episcopiei Hușilor în legătură cu îmbolnăvirea PS Ignatie: ”Îndemnăm credincioșii să nu cadă victime ale niciunui tip de manipulare”

0

În cursul acestei zile, Biroul de presă al Episcopiei Hușilor a transmis un comunicat:

”Episcopia Huşilor doreşte să aducă la cunoştinţa opiniei publice că Părintele Episcop Ignatie, în urma efectuării unui test pentru depistarea virusului SARS CoV 2, a fost declarat pozitiv.

Preasfinţia Sa a luat măsura izolării încă de la primele simptome, înainte de primirea rezultatelor testului, iar după confirmare a mers pentru a se  interna la Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad.

Starea de sănătate a Ierarhului Huşilor este una bună.

Episcopul Ignatie a îndemnat stăruitor, încă de la începutul pandemiei, în cuvântul pastoral din 22 martie 2020, să fie respectate cu stricteţe recomandările autorităţilor abilitate cu gestionarea acestei crize pentru că «virusul nu umblă de unul singur, ci este „transportat” de oamenii contaminaţi. Cred că şi în această recomandare Dumnezeu ne dă un semnal că este benefic să ne smulgem din zgomotul lumii, din alergătura epuizantă a sărmanei fiinţe omeneşti, care nu mai are resursele necesare de a se interioriza, pentru că este împrăştiată în cele trecătoare şi în cele fără de niciun sens pentru lumina sufletului nostru.

În mod paradoxal, distanţarea socială şi fizică dintre oameni coincide cu o apropiere mai profundă de Hristos şi, implicit, o apropiere sufletească mai intensă între noi (…) Ţineţi cont doar de ceea ce vă este comunicat oficial de către autorităţile abilitate în gestionarea crizei, în care ne aflăm, şi de ceea ce spun specialiştii în domeniu. Restul este doar materie toxică, care întreţine inutil angoasa şi dezordinea gândurilor, pentru a ne arunca în deruta manipulărilor grosolane şi a şocurilor existenţiale».

În spiritul tuturor acţiunilor de sprijin acordat unităţilor medicale şi persoanelor din categoriile vulnerabile, precum şi a recomandărilor de prevenţie, făcute până în prezent de Centrul Eparhial Huşi, îndemnăm, în continuare, pe toţi credincioşii, să trateze cu maximă responsabilitate, fără a lăsa loc la panică, măsurile de protecţie împotriva infectării cu noul coronavirus şi să nu cadă victime ale niciunui tip de manipulare în acest domeniu.

Rugăm pe Milostivul Dumnezeu să aibă grijă de cei bolnavi, de cei sănătoşi, de bătrâni, de tineri, de copii şi de îngerii sănătăţii noastre, care sunt medicii şi asistenţii medicali, credinţa fiind cea care alungă cu adevărat orice formă de frică în faţa virusului.

Biroul de presă al Episcopiei Huşilor”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.