Acasă Local Mesajul PS Ignatie, Episcopul Hușilor, în legătură cu situația alarmantă din spitale

Mesajul PS Ignatie, Episcopul Hușilor, în legătură cu situația alarmantă din spitale

0

Situația alarmantă din spitale pricinuită de creșterea uluitoare a infectărilor cu virusul SarsCov-2, precum și numărul copleșitor (574) de oameni răpuși de Covid în ultimele 24 de ore, produc îngrijorare inclusiv în rândul Bisericii, în ciuda declarațiilor rătăcite ale unor fețe bisericești de care mai-marii BOR s-au dezis.

PS Ignatie, Episcopul Hușilor, el însuși infectat cu Covid 19 în cursul anului trecut, când a fost internat cu o formă medie a bolii, îi îndeamnă pe vasluieni la responsabilitate și la rugăciune.

„Am luat act, cu deosebită îngrijorare, de creșterea exponențială a numărului persoanelor din cuprinsul județului Vaslui, și din întreaga țară, infectate cu noul coronavirus și care suferă de forme grave, umplând până la refuz secțiile ATI ale spitalelor.

Este absolut necesar, în aceste vremuri, să conștientizăm pericolele reale ale pandemiei și să înmulțim rugăciunile pentru sănătate, să respectăm cu mai multă responsabilitate măsurile de protecție sanitară și să ascultăm, cu deplină încredere, de îndemnurile avizate ale medicilor și specialiștilor din domeniul sănătății, uzând de tot ceea ce este necesar pentru împiedicarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 și revenirea la o viață spirituală, culturală, economică și socială normală.

Rațiunea principală care stă la baza respectării acestora este dragostea față de aproapele și conștiința faptului că sănătatea este un dar de la Dumnezeu, de care trebuie să avem mare grijă.

În acest context foarte dificil, marcat de suferința bolii și a despărțirii premature de cei dragi, un reazem esențial îl aflăm în rugăciune. De aceea, îndemnăm stăruitor pe slujitorii sfintelor altare să intensifice programul de slujbă, oficiind mai des, în parohii și mănăstiri, Sfânta Liturghie și Taina Sfântului Maslu pentru cei bolnavi și pentru personalul medical.

Avem nădejdea că „Doctorul sufletelor și al trupurilor”, Mântuitorul Iisus Hristos, este, cu adevărat, sursă de curaj, sprijin, mângâiere și liniște atât pentru cei aflați în suferința bolii, cât și pentru medici și întregul personal medical.

Rugăciunea pentru semenii noștri, alături de grija față de cei vulnerabili în fața bolii, pentru care sănătatea este prioritară, dau măsura conduitei creștine iubitoare și responsabile, oferindu-ne starea de echilibru absolut necesară în această perioadă de timp marcată de tentația polarizării”, este mesajul transmis de PS Ignatie, pe site-ul Episcopiei Hușilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.