Acasă Local Mii de bârlădeni au cântat și au dansat la spectacolul de final...

Mii de bârlădeni au cântat și au dansat la spectacolul de final al Zilelor Culturale ale Bârladului – 2022

0

A căzut cortina peste Zilele Culturale ale Bârladului – 2022, ediție încheiată duminică seară cu un spectacol electrizant care a reunit în Piața Civică mii de bârlădeni.

Dornici de divertisment, oamenii și-au descătușat energia reprimată în cei doi ani de privațiuni pandemice într-o mare petrecere stradală. De la copii de grădiniță și până la oameni maturi, bârlădenii s-au dezlățuit: au cântat, au dansat, și cu greu s-au lăsat duși acasă după peste șase ore în care timpul s-a oprit în loc pentru a da prioritate distracției.

Ansamblul ”Ștefan-Vodă” din Republica Moldova a oferit publicului un moment de autenticitate românească, pe cât de simplu și de limpede, pe atât de antrenant.

Interpreta bucovineancă Viorica Macovei a încălzit și mai tare inimile bârlădenilor cu melodii de la ”noi din bătătură”, așa încât nu toată lumea a rezistat până la capăt fără a lua atitudine. Fix în fața primăriei, bârlădenii au încins o horă strașnică, în care au bătut mărunt și hotărât sub pingele, toate grijile și frământările ultimilor ani. Să nu mai rămână niciuna!

De aici și până la atmosfera incendiară asigurată de trupa Provincialii nu a rămas decât un pas. Care s-a transformat într-un moment savuros, în care muzica bună s-a împletit cu energia Alionei Triboi și cu umorul lui Ionuț Ungureanu.

În urma lor, din fericire, scena a rămas întreagă, așa încât Feli a putut urca în siguranță cu al ei ”Vals” suav și tunând cu vocea până dincolo de marea de oameni care înțesa centrul Bârladului din ce în ce mai tare.

La Irina Rimes lucrurile s-au complicat puțin. Forțele de ordine abia au făcut față năvalei adolescentelor și fetițelor care simțeau în fiecare fibră profunzimea melodiei ”Nu știi tu să fii bărbat”. Irina Rimes a fost nevoită să solicite vigilența jandarmilor, dar să și exclame admirativ la adresa mulțimii pe care a asemănat-o cu publicul numeros de la concertele organizate de Radio Zu.

De altfel, odată cu Irina Rimes, la Bârlad a reapărut un obicei ce părea desuet: cel al autografelor. După recital, o coadă imensă, pe cinci rânduri, aștepta la ușa primăriei, dincolo de care artista moldoveancă dădea autografe și se poza cu fanii. Întocmai cum s-a întâmplat pe vremuri la Zilele Culturale ale Bârladului după concertele N&D (Delia), Mădălina Manole, Pepe, Zdob și Zdup, Holograf sau Bere Gratis.

Zilele Culturale ale Bârladului au ajuns în acest an la cea de a XXXIV-a ediție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.