Acasă Local Mii de cărți de muncă zac neridicate de vasluieni în arhiva ITM....

Mii de cărți de muncă zac neridicate de vasluieni în arhiva ITM. Titularii nu își vor putea primi pensia integral

0

Deși din 2011 formalitatea deschiderii unui carnet de muncă pentru fiecare angajat a fost anulată, acest document rămâne unul vital pentru calcularea pensiei celor care l-au deținut. Concret, vechimea în muncă acumulată până la data de 31 decembrie 2010 se dovedește prin prezentarea carnetului (cărții) de muncă.

Cu toate acestea, mii de vasluieni nu par interesați să intre în posesia acestui act fără de care nu vor primi o pensie corespunzătoare anilor în care au muncit. Peste 7.000 de cărți de muncă zac neridicate în arhiva Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui.

La punctul de lucru de la Vaslui al ITM își așteaptă titularii 3.783 de carnete de muncă, la Bârlad – 1.880, iar la Huși – 1.435 carnete de muncă.

”Având în vedere numărul mare de carnete de muncă aflate în gestiunea Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui şi neridicate de foştii salariaţi ai agenţilor economici din judeţul Vaslui, rugăm titularii sau, după caz, împuterniciţii acestora să se prezinte la sediul I.T.M. Vaslui şi la punctele de lucru ale inspectoratului din municipiile Bârlad şi Huşi, potrivit apartenenţei teritoriale, în vederea ridicării carnetelor de muncă”, a declarat Gheorghe Chirvase, directorul ITM Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.