Acasă Local Ministerul Agriculturii va reabilita sistemele de irigații din județul Vaslui. Ministrul Petre...

Ministerul Agriculturii va reabilita sistemele de irigații din județul Vaslui. Ministrul Petre Daea a vizitat amenajarea Albița-Fălciu, dar și barajele nefuncționale din județ

0

Cele opt baraje nefuncționale din județul Vaslui, care ar putea iriga o suprafață de 3.000 de hectare, vor fi reabilitate de Ministerul Agriculturii. Promisiunea a venit chiar din partea ministerului Agriculturii, Petrea Daea, aflat în vizită în județ, la sfârșitul săptămânii, la invitația lui Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui.

Motivul principal al prezenței ministrului a fost verificarea lucrărilor la sistemul de irigații de pe Valea Prutului, acolo unde Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) Vaslui a finalizat implementarea unui proiect gigant în valoare de 11 milioane de euro (”Reabilitarea Infrastructurii Principale de Irigații Albița – Fălciu”).

Ministrul Daea a discutat cu Buzatu despre posibilitatea preluării de către Ministerul Agriculturii a barajelor din judeţul Vaslui, în vederea îmbunătăţirii capacităţii de irigare a culturilor.

„Am vorbit cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean, care mi-a spus că pe teritoriul Vasluiului sunt baraje care nu-şi îndeplinesc misiunea. Nu voi pleca din judeţul Vaslui până nu voi vedea toate aceste baraje, în aşa fel încât să pot promova în Guvern actul normativ pentru a putea fi preluate la Ministerul Agriculturii de la Ministerul Apelor şi Pădurilor, să le introducem în programul naţional de reabilitare a sistemului de irigaţii, folosind, evident sumele cuvenite pe care le-am stabilit prin programul acesta de reabilitare şi extindere a sistemului de irigaţii. Să folosim metodele acestea care ne sunt la îndemână şi sunt posibile de pus în mişcare datorită reliefului şi aici avem această posibilitate”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

„Aceste baraje ar da posibilitatea măririi capacității de irigare, acolo unde se poate efectiv face acest lucru, prin suplimentarea de agregate, care să dea posibilitatea înființării unor noi sisteme de irigare. Fermierii vasluieni au nevoie de aceste sisteme de irigare, județul Vaslui fiind cândva polul principal al agriculturii românești”, a declarat Dumitru Buzatu.

În afară de președintele CJ, ministrul Daea a mai fost însoțit în timpul vizitei în județ de deputatul Eduard Popica, de Secretarul General Adjunct al Guvernului, Tudor Buzatu, primarul comunei Fălciu, Neculai Moraru, precum și de Toader Dima, primarul comunei Berezeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.