Acasă Administrație publică Municipiul Vaslui va avea Bazin olimpic de înot, singurul din județ și...

Municipiul Vaslui va avea Bazin olimpic de înot, singurul din județ și printre cele mai moderne din țară

0

O investiție de anvergură începe să prindă contur în municipiul Vaslui: construirea unui complex de natație unic în județ, ce se anunță a fi și unul dintre cele mai moderne din țară.

Demarate în legislatura trecută, în cel de-al treilea mandat al primarului Vasile Pavăl, demersurile pentru construcția Bazinului olimpic de înot au făcut un pas important zilele trecute, când noul Consiliu Local Vaslui a aprobat, la solicitarea primarului, studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții.

Bazinul olimpic de înot va fi construit pe strada Decebal, în vecinătatea actualului Complex Sportiv pe o suprafață de peste 5.100 mp, din cei peste 10.000 mp aferenți întregii baze sportive, și va costa aproape 100 de milioane de lei. Cea mai mare parte din sumă (circa 93 de milioane de lei) va fi suportată de Compania Națională de Investiții. Restul banilor vor veni de la bugetul local.

Clădirea viitoarei baze sportive de natație va fi compusă din subsol (care va adăposti spațiile tehnice), parter – unde se vor afla bazinul olimpic, bazinul de antrenamente, bazinul pentru copii, birouri, vestiare, grupuri sanitare, saune, săli de duș. La etajul I al clădirii se vor afla tribune, birouri, vestiare.

Pe amplasament vor exista alei pietonale, alei de acces auto, 70 de locuri de parcare pentru autoturisme și trei locuri de parcare pentru autocare. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.