Acasă Local Muzeul ”Vasile Pârvan” vă invită la film

Muzeul ”Vasile Pârvan” vă invită la film

0

Un documentar intim și onest, care pune discret în discuție regula celibatului pentru preoții catolici. „Dilema sfântă” prezintă pe larg frământările și dilemele lui Robi, un preot paroh dintr-un sat din Ungaria. Robi este foarte apreciat și respectat de enoriași, cu toate că are o relație de lungă durată cu o femeie pe care o iubește și care este mama celor trei copii ai săi. După mai multe încercări de a găsi o soluție agreată de biserică, într-un final el se vede nevoit să renunțe la preoție pentru a putea fi alături de familie.

Acesta este, pe scurt, subiectul filmului care va rula duminică, 14 ianuarie, la sediul central al Muzeului ”Vasile Pârvan” Bârlad.

Evenimentul are loc în cadrul proiectului  KineDok powered by One World Romania, ediția a 9-a. KineDok este un program unic în Europa prin amploarea sa, desfășurându-se concomitent în 6 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Georgia şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 6 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.