Acasă Local Nedumerirea Mihaelei Vlada, directorul DSP Vaslui: ”Chiar nu există niciun student la...

Nedumerirea Mihaelei Vlada, directorul DSP Vaslui: ”Chiar nu există niciun student la Medicină, în tot județul Vaslui, care să vrea să ni se alăture?”

0

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui se află într-o situație limită. Personalul nu mai face față volumului mare de muncă, apărut după explozia cazurilor de coronavirus din județ, drept care recent, conducerea a decis să recruteze studenți la Medicină care să facă voluntariat în cadrul instituției.

La o săptămână de la publicarea anunțului, DSP Vaslui nu a primit nicio solicitare.

Din păcate, nu s-a interesat nimeni. Nu am făcut o situație, o statistică, dar eu chiar sunt curioasă câți studenți avem noi la medicină în județul Vaslui, de nu a fost nimeni interesat să ni se alăture”, ne-a declarat Mihaela Vlada, directorul executiv al DSP Vaslui.

Vlada a spus că va încerca să grăbească lucrurile și va solicita fiecărui centru universitar din țară o listă cu numele studenților vasluieni, aflați în ultimii ani de facultate.

Până la urmă o să sunăm noi la centrele universitare ca să cerem o evidență cu vasluienii în anul 5 sau 6 de facultate. Preferăm studenții din ani mai mari, pentru că sunt mai pregătiți. Ei au făcut în cadrul facultății module de epidemiologie, știu să facă o anchetă epidemiologică. În momentul acesta de astfel de voluntari avem nevoie”, a precizat Mihaela Vlada. (Simona MIHĂILĂ)

Anunțul DSP Vaslui în legătură cu recrutarea de studenți, pentru activități de voluntariat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.