Acasă Local Nedumerirea Mihaelei Vlada, directorul DSP Vaslui: ”Chiar nu există niciun student la...

Nedumerirea Mihaelei Vlada, directorul DSP Vaslui: ”Chiar nu există niciun student la Medicină, în tot județul Vaslui, care să vrea să ni se alăture?”

0

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui se află într-o situație limită. Personalul nu mai face față volumului mare de muncă, apărut după explozia cazurilor de coronavirus din județ, drept care recent, conducerea a decis să recruteze studenți la Medicină care să facă voluntariat în cadrul instituției.

La o săptămână de la publicarea anunțului, DSP Vaslui nu a primit nicio solicitare.

Din păcate, nu s-a interesat nimeni. Nu am făcut o situație, o statistică, dar eu chiar sunt curioasă câți studenți avem noi la medicină în județul Vaslui, de nu a fost nimeni interesat să ni se alăture”, ne-a declarat Mihaela Vlada, directorul executiv al DSP Vaslui.

Vlada a spus că va încerca să grăbească lucrurile și va solicita fiecărui centru universitar din țară o listă cu numele studenților vasluieni, aflați în ultimii ani de facultate.

Până la urmă o să sunăm noi la centrele universitare ca să cerem o evidență cu vasluienii în anul 5 sau 6 de facultate. Preferăm studenții din ani mai mari, pentru că sunt mai pregătiți. Ei au făcut în cadrul facultății module de epidemiologie, știu să facă o anchetă epidemiologică. În momentul acesta de astfel de voluntari avem nevoie”, a precizat Mihaela Vlada. (Simona MIHĂILĂ)

Anunțul DSP Vaslui în legătură cu recrutarea de studenți, pentru activități de voluntariat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here