Acasă Infracțional O femeie din județul Vaslui a dat naștere unei fetițe perfect sănătoasă,...

O femeie din județul Vaslui a dat naștere unei fetițe perfect sănătoasă, asistată de trei pompieri

0

Joi seară, pompierii militari din cadrul Secției Huși au avut o misiune plină de emoții: au ajutat la aducerea pe lume a unei fetițe perfect sănătoase, într-o locuință din Vetrișoaia.

”Un apel la numărul unic pentru situații de urgență, 112 anunța că o femeie aflată în nouă luni de sarcină avea nevoie de ajutor, durerile fiind deosebit de mari, iar contracțiile foarte dese, din cinci în cinci minute. Din aceasta cauză, femeia în vârstă de 31 ani nu se mai putea deplasa, aceasta rămânând căzută în ușa locuinței”, a relatat Marius Stanciu, purtător de cuvânt al ISU Vaslui.

Echipajul SMURD format din plutonier adjutant șef Andrișoi Cristinel (comandant de echipaj), plutonier adjutant Marta Ciprian (conducător autospecială) și sergent major Anghel Cosmin (servant) a plecat imediat spre adresa indicată în nota de anunțare.

„Am ajuns destul repede la persoana care ne-a apelat. Femeia însărcinată era în pragul ușii, iar atunci când ne-a văzut, travaliul s-a accentuat. Bebelușul nu avea răbdare, se grăbea să iasă. Nu am apucat să transportăm pacienta în ambulanță, astfel că nașterea a avut loc acolo. Am fost echipajul cel mai apropiat de caz, astfel că noi am fost îndrumați primii acolo. Dinspre Murgeni venea spre Vetrișoaia un echipaj specializat aparținând SAJ Vaslui. Distanța era destul de mare, astfel că nu puteam aștepta. Am luat legătura cu doamna asistentă Dorina Chiriță, astfel că am urmat toți pașii procedurali în cazul unei nașteri. Ne-a ajutat enorm și faptul că mama nu era la prima naștere.

După ce mama a născut, i-am acordat îngrijirile necesare, am curățat bebelușul, l-am izolat termic și i-am tăiat cordonul ombilical. Apoi am transportat tânăra mamă și frumoasa fetiță la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Huși”, a povestit plt.adj.șef Cristinel Andrișoi.

Pompierii au pus în practică toate cunoștințele teoretice legate de naștere, căci bebelușul nu a mai avut răbdare și a vrut să vină pe lume mai repede. Acolo unde cunoștințele teoretice ale paramedicilor nu au fost suficiente, pompierii au fost ajutați cu multe sfaturi practice venite de la asistenta medicală Dorina Chiriță.

„Nici eu și nici colegii mei nu am mai avut un asemenea caz. Am avut mari emoții, mai ales că nașterea a avut loc într-un mediu nu tocmai steril, dar, pe moment, am lăsat reacțiile afective deoparte și am făcut tot ceea ce ținea de noi pentru a ajuta mama și copilul nou-născut. Emoțiile ne-au copleșit abia după ce am ținut copilul în brațe, o fetiță sănătoasă, frumoasă și foarte gălăgioasă, ceea ce este foarte bine. Și fetița și mama au ajuns cu bine la spital. Ambii sunt sănătoși”, au mai spus plt.adj. Ciprian Marta și sg.maj. Anghel Cosmin.

În acest moment, atât mama, cât și fetița sa se află internate la Spitalul municipal „Dimitrie Castroian” Huși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.