Acasă Local Obligativitatea purtării măștii de tip FFP 2 este FAKE NEWS! Iată ce...

Obligativitatea purtării măștii de tip FFP 2 este FAKE NEWS! Iată ce tip de mască este interzis

0

Informațiile vehiculate pe rețelele de socializare și preluate de anumite publicații și posturi TV centrale, legate de obligativitatea purtării măștii de tip FFP2 este falsă.

Reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) vin cu lămuriri în care neagă aceste informații.

”Ca urmare a răspândirii pe mai multe de rețele de socializare, inclusiv prin intermediul aplicației WhatsApp a unor informații prin care se induce în mod eronat populației ideea instituirii obligativității purtării măștilor de protecție de tip FFP2 pe stradă, facem precizarea ca acestea se înscriu sub spectrul informațiilor de tip Fake News, fiind redate contrar tuturor precizărilor oferite de reprezentanții instituțiilor responsabile în gestionarea pandemiei de COVID-19.

Conform ultimei hotărâri CNSU, adoptată ieri, se precizează următoarele : “Se propune menținerea obligativității purtării a măștii de protecție DOAR TIP MEDICAL (cea chirurgicală cu 3 straturi) sau FFP2, astfel încât să acopere gura și nasul, în toate spațiile publice închise și deschise.

Vă rugăm să vă informați doar din surse oficiale”, se arată într-un comunicat al DSU.

Altfel spus, masca chirurgicală obișnuită este permisă în continuare, nu însă și măștile textile (categorie în care intră și cele din microfibră) comercializate de regulă în supermarket-uri, care nu intră in categoria celor de tip medical.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.