Acasă Administrație publică Opinia primarului Pavăl în legătură cu motivele prăbușirii balconului din municipiul Vaslui

Opinia primarului Pavăl în legătură cu motivele prăbușirii balconului din municipiul Vaslui

0

Un incident ce s-ar fi putut sfârși tragic s-a petrecut în municipiul Vaslui în noaptea de duminică spre luni, când balconul unui apartament de la etajul 3 al blocului 15 de pe strada Călugăreni s-a prăbușit.

Pompierii au lucrat timp de două ore și jumătate pentru degajarea zonei, intervenția fiind una dificilă din cauza instabilității unor elemente de construcție, după cum au declarat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui.

La misiune au participat și polițiști locali, dar și servicii de specialitate din cadrul Primăriei Vaslui, municipalitatea punând la dispoziție utilaje pentru transportul bucăților de zid desprinse din imobil.

Primarul Vasile Pavăl a înștiințat Inspectoratul de Stat în Construcții, ai cărui reprezentanți s-au deplasat la fața locului pentru constatări de specialitate.

”Am dispus, de asemenea, efectuarea unei anchete sociale la familia care are în proprietate apartamentul avariat și vom vedea cum putem să o sprijinim pentru a depăși această problemă. După părerea mea, de inginer constructor, cauzele nu pot fi decât două: fie supraîncărcarea, fie deteriorarea armăturii din pricina umezelii. Balconul, nefiind închis, e posibil ca precipitațiile să fi lucrat în zona de îmbinare a peretelui cu placa de beton. A ruginit, capacitatea portantă a cedat. Bineînțeles, și în cazul asta, tot greutatea a fost decisivă. Plăcile balcoanelor pot susține o greutate de circa 500 kg pe metru pătrat. Dar acestea sunt supoziții, vom vedea după verificări”, a declarat, pentru Ziarul Obiectiv, primarul Pavăl.

Potrivit spuselor edilului-șef al Vasluiului, blocul este construit între anii ‘60 – ‘70, fiind printre primele blocuri ridicate în municipiul reședință de județ. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.