Acasă Administrație publică Parcare de 4.000 mp în zona Grădinii Publice Bârlad, cu intrare din...

Parcare de 4.000 mp în zona Grădinii Publice Bârlad, cu intrare din Republicii, ca soluție la blocajele în trafic produse de mașinile vizitatorilor. În compensație, Zoo va fi extinsă cu 5 ha teren

1

de Simona MIHĂILĂ

Schimbare majoră la Grădina Zoologică Bârlad,unde în scurt timp va apărea o mega parcare. Aceasta va fi amenajată pe latura dinspre Bulevardul Republicii, aflată în imediata vecinătate a benzinăriei Lukoil. Municipalitatea locală lucrează în prezent la acest proiect, căruia îi va aloca aproximativ 4.000 mp din perimetrul parcului zoo.

Parcarea a devenit o necesitate în ultima vreme, când tot mai puțini bârlădeni mai sunt dispuși să meargă pe jos până la Grădina Publică, dar și ca urmare a creșterii numărului de vizitatori din alte orașe.

Disconfortul a fost resimțit mai cu seamă în ultimul an, după izolarea din pandemie, când numărul vizitatorilor din afara Bârladului a crescut enorm. În fiecare weekend, sute de autoturisme (multe înmatriculate în alte județe) sunt parcate de-a lungul Bulevardului Republicii, blocând prima bandă a sensului de mers dinspre Rulmenți spre centru. Circulația rutieră se desfășoară anevoios și s-a întâmplat deseori ca șoferii nemulțumiți să posteze pe rețelele de socializare filmulețe cu șirurile interminabile de mașini condamnate să circule pe o singură bandă.

În ciuda dimensiunii considerabile, Grădina Publică și Parcul Zoologic ale Bârladului nu au o parcare serioasă. Singura parcare (cea de lângă Restaurantul Poienița) este una subdimensionată. În zilele de sărbătoare, bârlădenii marchează performanțe de neimaginat în materie de parcat, mașinile fiind lăsate în cele mai ciudate poziții..

”Ca orice instituție care se respectă, Grădina Publică trebuie să aibă o parcare civilizată. Acel perimetru de lângă Bulevardul Republicii este cea mai bună soluție pe care am găsit-o. În compensație, Grădina Zoologică va fi extinsă cu 5 ha de teren, în partea de deal, în continuarea terenului său de drept”, a declarat primarul Dumitru Boroș, în cadrul unei conferințe de presă susținută duminică, 25 iulie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.