Acasă Infracțional Patru derbedei din Zorleni, care intrau în casele bătrânilor, îi băteau și...

Patru derbedei din Zorleni, care intrau în casele bătrânilor, îi băteau și le furau pensiile, au ajuns după gratii

0

Un tânăr de 17 ani, din comuna Zorleni, a fost reținut de către poliţiştii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad, pentru săvârșirea unei tâlhării calificate sub forma tentativei. Individul făcea parte dintr-un grup care obișnuia să tâlhărească bătrâni din satele comunei, el fiind singurul care nu fusese închis până acum.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că în noaptea de 13 spre 14 noiembrie 2020, ora 01:00, patru persoanele au pătruns, prin efracție, în locuinței unei bătrâne de 84 de ani, din Popeni, comuna Zorleni.

Au împiedicat-o să ceară ajutorul și i-au solicitat toți banii păstrați în locuință. Ca urmare a derulării activității infracționale, bătrâna nu a fost agresată fizic și nici bunuri nu au fost sustrase din locuință. În cursul zilei de 5 ianuarie, poliţiştii au luat, față de tânărul de 17 ani, măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat Judecătoriei Bârlad, cu propunerea emiterii unei măsuri preventive, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui.

Ceilalți trei bărbați, cu vârste cuprinse între 17 și 20 de ani, din comuna Zorleni, erau deja sunt arestați preventiv, încă din data de 17 decembrie 2020, pentru alte tâlhării pe care le-au comis între timp.

Mai exact, pe 5 decembrie, în jurul orei 00:00, au pătruns în locuința unui bătrân de 89 de ani, din comuna Zorleni, județul Vaslui, și, prin exercitarea de violențe asupra acestuia, au sustras suma de 1.600 de lei.

Ulterior, pe 11 decembrie, cei patru, folosind același mod de operare, au pătruns în locuințele altor doi bătrâni, de pe raza comunei Zorleni, pe care i-au bătut și le-au luat banii din casă, în total, circa 1.800 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.