Acasă Administrație publică Pe acest teren va lua ființă un nou cartier la Bârlad. Iată...

Pe acest teren va lua ființă un nou cartier la Bârlad. Iată unde este situat și câte loturi de casă vor fi disponibile

0

Un nou cartier de case va lua ființă la Bârlad. Încă nu i s-a dat un nume și este situat în imediata apropiere a cartierului Complex Școlar.

Noul cartier va avea deschidere pe strada Mihai Eminescu, în zona cuprinsă între Cimitirului Eroilor Necunoscuți și intersecția cu strada Tecuciului. O altă cale de acces către cartier se află vizavi de Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu”.

Municipalitatea locală a demarat formalitățile deja, primul pas fiind făcut în primăvară, când Planul Urbanistic Zonal a fost supus dezbaterii publice.

Noul cartier de lângă Complex Școlar va avea o suprafață de aproape 13.000 mp, împărțită în 17 loturi de case (cu dimensiuni cuprinse între 500 mp și 1.000 mp), care vor fi scoase la vânzare prin licitație publică, după parcurgerea etapelor legale de înființare și după ce amplasamentul va fi racordat la utilități.

Este al doilea cartier care va fi luat ființă la Bârlad în decurs de cinci ani, alături de cartierul Alexandru cel Bun, situat la granița de vest cu Cimitirul ”Eternitatea”. Ambele zone au fost proiectate în cele două administrații ale primarului Dumitru Boroș, la distanță de peste 20 de ani de la trasarea cartierelor Deal II, Țuguiata II și Complex Școlar, toate trei modernizate și utilate în perioada 2012 – 2015, în vremea ex-primarului Constantin Constantinescu, cu fonduri europene în valoare de 16 milioane de euro.

Cartierul Alexandru cel Bun a fost lotizat în 238 de parcele pentru construcția de locuințe. Dintre acestea, 170 au fost repartizate gratuit tinerilor sub 35 de ani, care îndeplinesc condițiile Legii 15/2003, restul fiind scoase la vânzare. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.