Acasă Administrație publică Penibil! Fotografia cu rețeaua de iluminat stradal, cu care se laudă Boroș...

Penibil! Fotografia cu rețeaua de iluminat stradal, cu care se laudă Boroș pe Facebook, nu este din Bârlad, ci din Finlanda

0

Aplauze la scenă deschisă pe pagina de Facebook a Primăriei Bârlad, acolo unde ieri a fost postată o fotografie reprezentând o stradă perfect iluminată de o rețea de stâlpi electrici cu un design modern. Strada asfaltată ca în palmă, cu marcaje rutiere impecabile, curățenia desăvârșită și spațiile verzi fără cusur era puse în evidență de lumina orbitoare a becurilor led de ultimă generație. Ca în Occident, ce să mai discutăm!

Remarcă făcută, de altfel, și de mulți dintre bârlădenii care au văzut poza și care au fost cu atât mai emoționați citind explicațiile care însoțeau fotografia:
”Iluminat stradal extins. Extinderea iluminatului stradal, pentru siguranța publică! Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, în ultima perioadă, pe raza localității s-au efectuat mai multe lucrări de extindere și modernizare a iluminatului public stradal, în scopul creșterii gradului de confort, dar și de siguranță publică. (…)
<Siguranța bârlădenilor, alături de educație și sănătate sunt pe primul loc în orice viziune de dezvoltare durabilă. După cum se poate observa, am intervenit în zone în care accesul la energia electrică pentru uz casnic și iluminatul public fie nu au existat niciodată, fie se impuneau>”.

”După cum se poate observa” (ca să-l cităm pe domnul primar), gramatica limbii române a cam depășit granița, la fel ca și căutările pe Google ale primarului. Poza, despre care bieții bârlădeni care îl cred pe Boroș când sugerează că Bârladul arată ca în Occident, e chiar din Occident. Din Finlanda, mai exact, de acolo unde este și compania care a postat pe propriul site această fotografie, în scop promoțional.

Dar câți bârlădeni au grija site-urilor finlandeze la ora asta? Doi-trei, numai, care lucrează la Primăria Bârlad, și care au ca unică grijă poleirea (chiar și cu fake-uri) a activității lui Dumitru Boroș, care mai vrea un mandat de primar.

USR Bârlad: ”Ne-am săturat să fim mințiți!”

Trucul penibil al primarului Dumitru Boroș a fost dat în vileag de USR-iștii bârlădeni, care au remarcat că fotografia pe care primarul PNL le-o prezintă bârlădenilor la capitolul ”realizări” nu are nicio legătură cu Bârladul, fiind luată de pe internet.

”Primarul Boroș se laudă că a luminat orașul pe care îl conduce, doar că poza folosită în postare nu este din Bârlad, este o poză descărcată de pe internet!

În ultima perioadă primarul Boroș ne informează (adică se lauda) cu fel de fel de realizări grandioase precum iluminatul public. Și nouă ni se pare ca aceste utilități de bază nu sunt motive de laudă, căci este normal ca un municipiu în secolul 21 să aibă iluminat public. Dar dacă totuși a ales să se laude cu „realizarea”, ar fi fost frumos să folosească o imagine de la fața locului, nu una luată de pe internet! Ne-am săturat să fim mințiți!” – au scris useriștii pe pagina de Facebook a USR Bârlad.

Bârlădenii care nu știu că au fost mințiți de fake-ul grosolan care plasează la Bârlad imaginea idilică din Germania s-au întrecut în laude la adresa administrației orașului. Postarea a fost distribuită de zeci de oameni impresionați de cum a ajuns ”să arate” Bârladul peste noapte.

E adevărat, oamenii mai puțin naivi nu s-au abținut în a comenta, dincolo de fotografia falsă, că îmbunătățirea și extinderea rețelei de iluminat public sunt obligații din fișa postului unui primar, nicidecum ”realizări”. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.