Acasă Administrație publică Pesediștii bârlădeni vor să blocheze hotărârea privind închirierea locurilor de parcare. Ei...

Pesediștii bârlădeni vor să blocheze hotărârea privind închirierea locurilor de parcare. Ei ar dori ”parcări supraterane etajate sau subterane”

0

La luptă! Pesediștii bârlădeni au anunțat, prin intermediul unei postări plină de nerv și nervi pe pagina de socializare a PSD Bârlad, că au recurs la măsuri legale pentru a opri punerea în aplicare a hotărârii de închiriere a locurilor de parcare din oraș. Hotărârea privind închirierea prin licitație a fost adoptată în ședința Consiliului Local de la sfârșitul lui martie, cu voturile consilierilor USR și PNL.

Pesediștii văd rezolvarea crizei locurilor de parcare prin amenajarea de ”parcări supraterane etajate sau subterane” și spun că s-ar fi impus chiar și un referendum, prin care populația să fie consultată cu privire la închiriere.

”Grupul consilierilor PSD din CL Bârlad au demarat procedura de contestare în contencios administrativ a Hotărârii de CL prin care primarul Boroș și majoritarea PNL- USR vor sa închirieze în mod abuziv parcările rezidențiale fără ca in ultimii ani să fi investit un leu în întreținerea acestora sau să fi făcut un minim demers de identificare a spațiilor disponibile pentru extinderea acestor parcări.

În loc să găsească soluții pentru parcări supraterane etajate sau subterane, Boroș și consilierii săi incompetenți și hrăpăreți, care s-au înstrăinat de oraș și de bârlădeni, vor într-un dispreț profund față de votul obținut de la bârlădeni să avantajeze pe cei cu bani, în dauna oamenilor normali care trăiesc din pensii sau salarii. Fără un studiu de impact care să fundamenteze o astfel de măsură, și fără o consultare reală a cetățenilor care ar fi putut fi materializată chiar printr-un referendum, Boroș se comportă ca jupânul pe moșie, transformând domeniul public în sursă de venit și mijloc de extorcare a plătitorilor de impozite(un loc de parcare egal min.360 de lei/an). Trăitor la casă, dovedește o lipsă de empatie bolnavă față de cei care locuiesc la bloc și care încearcă să îngrămădească zeci de mii de mașini pe câteva mii de locuri de parcare din care, repetăm, Boroș n-a făcut nici unul ! Primul pas în demersul inițiat de consilierii PSD este plângerea prealabilă administrativă pe care au înaintat-o prefectului județului Vaslui.

Probabil că rânza politică va învinge logica și rațiunea administrativă, iar buna guvernare care trebuie să fie doar în interesul cetățenilor se va transforma în guvernarea bunului plac în interesul grupului PNL-USR ce au început cu grație să jupânească Bârladul astfel. Pregătim în paralel și acțiunea judecătorească pe care o vom depune la Tribunalul Vaslui” – au scris social-democrații pe pagina de Facebook a organizației municipale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.