Acasă Local Pestă porcină la mistreții din Fondul de Vânătoare 39 Epureni. Pericol de...

Pestă porcină la mistreții din Fondul de Vânătoare 39 Epureni. Pericol de contaminare a porcilor din gospodării

0

Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București a confirmat un caz de pestă porcină africană la doi porci mistreți vânați pe Fondul de Vânătoare 39 Epureni.

Întrunit la solicitarea DSVSA Vaslui, Centrul Local de Combatere al Bolilor (CLCB) Vaslui a decis punerea sub supraveghere a zonei și instituirea de restricții privind mișcarea de suine din zonele afectate de boală.

”Facem apel, din nou, la cetățeni, crescătorii de porcine, să anunțe de urgență medicul veterinar în situația în care apar modificări în statusul de sănătate al porcinelor din gospodăriile proprii sau apar cazuri de mortalitate în rândul porcinelor. Totodată atragem atenția că este interzis consumul cărnii de porc fără a fi efectuat examenul trichineloscopic al acesteia. În acest scop, sunt rugați să se prezinte la medicul veterinar cu probe de carne în vederea efectuării examenului trichineloscopic.

Având în vedere evoluţia alarmantă a virusului pestei porcine africane pe teritoriul judeţului Vaslui, DSVSA Vaslui împreună cu Instituţia Prefectului – județul Vaslui face un apel către primari, consiliile locale şi către cetăţeni să trateze cu maximă responsabilitate acţiunile care ţin de prevenirea răspândirii virusului şi recomandă să respecte cu stricteţe toate acţiunile impuse de autorităţile competente. Orice suspiciune de boală trebuie comunicată de urgenţă medicului veterinar sau autorităţilor publice locale”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Vaslui.

La D.S.V.S.A. Vaslui, unde este organizat serviciu de permanență, numărul de telefon este 0235 421.121.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.