Acasă Local Peste 30% dintre cadrele didactice vasluiene au picat la examenul de definitivat,...

Peste 30% dintre cadrele didactice vasluiene au picat la examenul de definitivat, dar niciunul nu a obținut mai puțin de nota 5

0

Procentajul de promovare din sesiunea 2021 (medii mai mari sau egale cu 8), înregistrat în urma desfășurării probei scrise din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământul preuniversitar, in judetul Vaslui, este 60,71.

Au fost declarați promovați, înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații, 85 de candidați cu medii între 8 și 10. 

La proba scrisă din această sesiune au fost prezenți 154 de candidați (84,61%). Dintre aceștia, 14 candidați s-au retras si niciun candidat nu a fost eliminat pentru fraudă.

Astfel, din totalul celor 140 de candidaţi cu lucrări evaluate, 85 de candidați au obținut note situate pe segmentul 8 – 10. Dintre aceștia, 1 candidat au fost notat cu 10 la disciplina educatoare, iar 9 candidați au primit note între 9,50 și 9.99. De asemenea, 55 de candidați au avut note între 5 și 7,99. Cu note sub 5 au încheiat proba 0 candidați.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

Conform calendarului aprobat, contestațiile se depun la centrele de examen, astăzi, 21 iulie și joi, 22 iulie. Rezultatele finale vor fi publicate în centrele de examen și pe definitivat.edu.ro, în data de 28 iulie.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, un cadru didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.

Informații suplimentare în dosarul de presă atașat (link edu.ro).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.