Acasă Infracțional Petrecere de majorat, întreruptă de polițiști. Sărbătoritul și invitații, amendați

Petrecere de majorat, întreruptă de polițiști. Sărbătoritul și invitații, amendați

0
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100

Nerespectarea măsurilor sanitare de protecție continuă să fie sancționată de polițiștii din județ. În ultimele două zile, zeci de misiuni derulate de peste 700 de polițiști și jandarmi din județul Vaslui au scos la iveală încălcări flagrante ale legii în această privință.

De exemplu, în noaptea de 28 spre 29 noiembrie, polițiștii bârlădeni au sistat o petrecere de majorat care se desfășura într-un spațiu privat din Bârlad. Oamenii legii au ajuns aici după ce atenția le-a fost atrasă de gălăgia ce răzbătea prin pereți. În momentul în care au intrat, au constatat și că participanții la petrecere nu respectat normele de protecție.

Organizatorul evenimentului, precum și participanţii identificaţi că nu respectau măsurile individuale de protecție (10 persoane) au fost sancționaţi contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și ale Legii 61/1991 (republicată) pentru sancționarea faptelor de încalcare a unor norme de convietuire socială, a ordinii și liniștii publice”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției.

În aceeași seară, dar și în următoarea, polițiștii au mai aplicat amenzi de peste 60.000 de lei în urma controalelor desfășurate în centre comerciale, piețe, târguri, restaurante, terase, autobuze etc.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate peste 170 de firme, peste 270 de mijloace de transport persoane (dintre care peste 180 destinate transportului în comun de persoane) și au fost legitimate peste 2.170 de persoane. Echipele de control au depistat peste 260 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55/2020, cu amenzi în cuantum de peste 30.000 lei. Totodată, polițiștii au depistat și 60 de persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație, fiind aplicate sancțiuni în valoare de 32.000 lei”, se mai arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.