Acasă Infracțional Planul Roșu de intervenție, după ce un autocar cu 40 de oameni...

Planul Roșu de intervenție, după ce un autocar cu 40 de oameni s-a răsturnat pe DE 581

0

Planul Roșu de intervenție, după ce un autocar cu 40 de oameni s-a răsturnat pe DE 581

UPDATE 3 ”Salvatorii au evaluat toate persoanele implicate în accident, 16 dintre acestea necesitând acordarea primului ajutor. Ulterior, cele 16 victime au fost transportate pentru investigatii suplimentare la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal „Elena Beldiman” Bârlad. Celelalte persoane implicate în accident, dar care nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, sunt cazate temporar la un popas din apropiere. Se așteaptă ca operatorul din Republica Moldova să trimită un alt autocar care să preia persoanele adăpostite temporar la Popasul Sârbi, în comuna Banca. La ora 13:59 a fost dezactivat Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului Vaslui”, a declarat Marius Stanciu, purtător de cuvânt ISU Vaslui.

În urma primelor cercetări efectuate, polițiștii vasluieni au stabilit că autocarul, înmatriculat în județul Iași, era condus de un bărbat de 41 de ani, din Vaslui, care se deplasa din Lugoj către Republica Moldova. El a pierdut controlul asupra direcției de mers, răsturnându-se pe partea carosabilă.

Conducătorul autocarului, care transporta 40 de pasageri, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

”Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului rutier și dispunerea măsurilor legale, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui.

UPDATE 2 Cele 15 victime sunt transportate la Spitalul de Urgență ”Elena Beldiman” Bârlad.

UPDATE 1 ”În acest moment sunt confirmate 15 victime. Acestea primesc primul ajutor la fața locului.
Se intervine cu 11 ambulanțe (EPA și 2 TIM) , 1 ATPVM, 1 PMA, 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă (ASAS) echipate cu module pentru descarcerare/deblocare, o autospecială pentru descarcerare grea, autospeciale pentru intervenție și comandă”, a transmis Marius Stanciu, purtător de cuvânt al ISU Vaslui.

ȘTIRE INIȚIALA Accident grav pe DE 581, în zona Costești. Autoritățile au activat Planul Roșu de intervenție după ce un autocar în care se aflau 40 de oameni s-a răsturnat.

ISU Vaslui intervine cu șase autospeciale și echipaje specializate pentru asigurarea măsurilor PSI, evaluarea persoanelor și acordarea primului ajuto. Se intervine, de asemenea, cu patru ambulanțe SMURD cu echipaje de prim ajutor, o ambulanță SMURD tip C1 (terapie intensivă mobilă), o autospecială pentru transport personal și victime multiple (ATPVM), patru ambulanțe aparținând SAJ Vaslui, un Punct Medical Avansat (PMA), trei autospeciale de stingere echipate cu module pentru descarcerare/deblocare, o autospecială pentru descarcerare și două autospeciale de intervenţie și comandă.

Sunt confirmate trei victime.

Vom reveni cu amănunte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.