Acasă Local Ploi torențiale, inundații, grindină și vijelii în județ. Atenționarea autorităților: ”Amânați deplasările!”

Ploi torențiale, inundații, grindină și vijelii în județ. Atenționarea autorităților: ”Amânați deplasările!”

0

Județul Vaslui intră de astăzi, de la ora 12.00 sub atenționarea codului portocaliu de vreme rea emis de ANM.

Până miercuri, 16 iunie, la ora 23.00 sunt așteptate ploi abundende, descărcări electrice și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, în intervale scurte de timp și se vor înregistra cantități de apă de 25…35 l/mp și pe spații mici 50…60 l/mp, iar prin acumulare se vor depăși 70…90 l/mp. Vântul va bate și cu viteze cuprinse între 55 și 65 km/oră și vor fi vijelii.

Polițiștii vasluieni îi atenționează pe conducătorii auto în privinţa pericolelor care pot apărea pe drumurile publice.

Recomandăm cetăţenilor să evite deplasarea în zonele afectate de condiţiile meteorologice nefavorabile. Dacă totuşi nu puteţi amâna călătoria din motive de maximă necesitate, asiguraţi-vă că aveţi suficient combustibil în rezervor, pentru ca în cazul unor blocaje, să puteţi continua drumul după deblocare.

Ce spune Poliția Rutieră

* în condiţiile unui carosabil umed, conducătorii autor trebuie să adopte o manieră calmă de conducere, evitând bruscarea comenzilor vehiculului. De asemenea, este absolut necesar să ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum şi să efectueze fiecare manevră numai după o temeinică asigurare.

* În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi şoferi reduce riscul producerii unor accidente cauzate de neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers.

* Luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege.

* Toţi conducătorii auto sunt obligaţi prin lege ca în asemenea condiţii să utilizeze luminile de întâlnire şi de ceaţă (dacă prin construcţie autovehiculul este prevăzut şi cu proiectoare de ceaţă).

* Să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 de km/h în localităţi sau 50 de km/h în afara localităţilor, când ceaţa reduce vizibilitatea sub 100 de metri. Această viteză permite oprirea în condiţii de siguranţă, atunci când apare o situaţie de pericol. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.