Acasă Local Preotesele din județul Vaslui s-au întâlnit cu PS Ignatie, Episcopul Hușilor

Preotesele din județul Vaslui s-au întâlnit cu PS Ignatie, Episcopul Hușilor

0

Sâmbătă, 21 mai 2022, a avut loc, la Bârlad, a II-a ediție a Întâlnirii tuturor doamnelor preotese din Eparhie.

Evenimentul, inițiat de Preasfințitul Părinte Episcop Ignatie, a fost creat să faciliteze PSdialogul între soțiile preoților din Episcopia Hușilor.

Invitata acestei ediții a fost Monahia Sofronia Rădulescu, coordonatoarea Centrului de formare și consiliere „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” al Arhiepiscopiei Iașilor, formator cu o experiență deosebită și profesor de comunicare și dezvoltare personală, cunoscută pentru seminariile și activitățile de consiliere și formare pe care le susține de mai mulți ani în comunitățile parohiale din diaspora și din țară.

Tema din acest an s-a intitulat „Cu Domnul prin viața mea”.

Partea a doua a întâlnirii a fost rezervată întrebărilor și răspunsurilor.

PS Ignatie a oferit tuturor doamnelor prezente două cărți: „Sfaturi despre creșterea și educarea copiilor” a Sfântului Porfirie  Kavsokalyvitul, și „Școala fragilității” de Deniz Trinez.

Despre cea de a doua carte, părintele a spus: ”Suntem dominați, în lumea aceasta, de tendința de a demonstra că suntem puternici, invincibili, că nu ne dărâmă nimic, că nicio situație mai delicată nu constituie un obstacol. Este o mască pe care ne-o punem fiecare dintre noi, ca să dovedim, cu orice preț, că suntem puternici.

Mesajul esențial al acestei cărți este că Dumnezeu iubește ființele fragile. Sfântul Apostol Pavel ne spune „când sunt slab, atunci sunt tare” (II Corinteni 12, 10).

Însuși Dumnezeu-Omul ne descoperă aceasta, pe Cruce. Noi, din perspectivă omenească, am spune era într-o situație fragilă, că toți s-au năpustit asupra Lui, Îl batjocoreau și Îl ironizau. Însă, pe Cruce, Dumnezeu-Omul ne-a dat dovada atotputerniciei Sale, nu prin dominare, ci prin dragostea Sa.

Adevărata autoritate în Biserică este slujirea prin dragoste. Pe Cruce nu descoperim un Dumnezeu care să se dezlănțuiască față de cei care nu manifestau nicio fărâmă de recunoștință. Dimpotrivă. Ni se descoperă un Hristos fragil (în optica noastră am putea spune „neputincios”). Însă, pe Cruce, Hristos era cel mai puternic, în virtutea dragostei, căci El este însăși Dragostea.

Mesajul cărții este să lăsăm, în situațiile care vin în viața noastră, să fim și fragili. Așa vom descoperi profunzimile ființei noastre”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.