Acasă Local Preotul Aurel Zlat, instalat paroh la Sf. Spiridon I Bârlad. Enoriașii din...

Preotul Aurel Zlat, instalat paroh la Sf. Spiridon I Bârlad. Enoriașii din Șuletea, unde părintele a slujit 10 ani, au venit cu microbuzul pentru prima slujbă la oraș a duhovnicului lor

0

de Simona MIHĂILĂ

Ziua de duminică, 7 noiembrie, a fost una încărcată de emoție pentru enoriașii Bisericii Sf. Spiridon din Bârlad, dar și pentru noul lor preot paroh, Aurel Zlat.

Peste 150 de oameni au participat la prima slujbă religioasă oficiată de preotul Zlat la Biserica Sf. Spiridon, precum și la ceremonia de instalare în funcția de paroh al Parohiei Sf. Spiridon I, cea mai importantă din cele trei parohii ale Bisericii Sf. Spiridon.

Cu această ocazie, protopopul Vasile Lăiu i-a înmânat părintelui Zlat, alături de obiectele bisericești cu care își va duce la îndeplinire misiunea religioasă, și cheia casei parohiale.

Părintele Lăiu a dat glas speranței că, odată cu instalarea noului preot paroh, ușa casei parohiale va sta deschisă în calea credincioșilor așa cum era în vremea regretatului preot Ioan Chirvase, decedat luna trecută, la câțiva ani de când fostul episcop al Hușilor, Corneliu Onilă, l-a scos forțat la pensie.

”Părintele Aurel Zlat va fi de astăzi păstorul celor din Parohia Sf. Spiridon I. Am convingerea că va fi pe măsura fostului paroh, părintele Chirvase Ioan, care de altfel este adevăratul și principalul ctitor al edificiilor din jurul bisericii. Preotul Aurel Zlat va locui chiar în casa parohială și cred că aici credincioșii vor putea intra pentru o vorbă bună așa cum era pe vremea fostului paroh, Ioan Chirvase. Era casa tuturor”, a spus protopopul Vasile Lăiu.

Părintele Lăiu a prezentat-o și pe preoteasă, Carmen Zlat, despre care a subliniat că este discretă și credincioasă, atribute care o recomandă ca pe o prezență binevenită în marea familie a enoriașilor, preoților și preoteselor celor trei parohii ale Bisericii Sf. Spiridon Bârlad.

Vizibil emoționat, noul preot al Parohiei Sf. Spiridon 1 le-a adus mulțumiri tututor celor care au contribuit decisiv la formarea sa ca om, ca preot, dar și celor care l-au sprijinit în parcursul său către parohia din Bârlad, fără a-i uita pe cei care i-au fost aproape la evenimentul de instalare: protopopul Vasile Lăiu, cei doi preoți alături de care va sluji la biserică – Marius Nistor și Sandu Ciobanu, părintele Bogdan de la Negrești, părintele Valentin de la Bârzești, părintele Paul de la Zorleni, părintele Cerbu de la Dodești și părintele Sergiu de la Cârja (vezi video).

Demnă de consemnat este și prezența celor peste 20 de locuitori ai comunei Șuletea, acolo unde preotul Aurel Zlat a slujit în ultimii zece ani. În frunte cu primarul comunei, Ciprian Tamaș, aceștia au străbătut circa 35 de kilometri cu microbuzul pus la dispozișie de primărie, pentru a ajunge la Bârlad la primele ore ale dimineții, spre a fi alături de preotul pe care l-au iubit și l-au respectat atât de mult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.