Acasă Local Primăria Hoceni își motivează cetățenii să nu plece din comună: scoate la...

Primăria Hoceni își motivează cetățenii să nu plece din comună: scoate la licitație loturi de casă pentru tineri

1

Anul 2022 vine cu vești îmbucurătoare pentru tinerii din comuna Hoceni, acolo unde edilii au decis să-i motiveze în a-și clădi viitorul pe plaiurile natale.

În acest sens, Primăria Hoceni va pune la dispoziție 15 loturi de teren, pe care le va scoate la licitație. Este vorba de nouă loturi cu suprafețe cuprinse între 800 mp și 1.250 mp în satul Hoceni, în timp ce alte șase loturi, cu suprafețe cuprinse între 810 mp și 1.178 mp, se află în localitatea Bărboși.

Pot depune cerere la primărie tinerii care au 18 ani împliniți și care nu dețin terenuri proprietate personală. Înregistrarea cererilor începe cu data de 1 februarie 2022.

”Toate terenurile îndeplinesc condițiile necesare ridicării unei locuințe. Urmează intabularea acestor loturi și evaluarea lor, în scopul stabilirii prețurilor de pornire a licitație, despre care pot să afirm că vor fi accesibile. Singura obligație a tinerilor care vor intra în posesia acestor loturi este ca în termen de un an să solicite autorizația de construcție, pentru că e important să avem garanția că terenurile nu vor rămâne de izbeliște și nici nu vor fi transformate în locuri de făcut grătar. Intenția este de a dezvolta această comună, iar măsura este una de a-și prijini real pe tinerii noștri”, ne-a declarat Vasile Țabără, primarul comunei Hoceni.

Perioada de concesionare a loturilor de teren este de 49 de ani, însă în aceast răstimp, cine dorește să devină proprietar o poate face cumpărând pământul. Vânzarea de către primărie se face numai după construirea casei și realizarea unei expertize tehnice prin care este stabilită valoarea terenului.

”Acestea sunt primele terenuri ce vor fi atribuite în cursul acestui mandat, dar anterior am mai concesionat circa 20 de loturi de casă și nu ne vom opri aici. Dacă cererea va fi mai mare decât ceea ce putem oferi în momentul de față, vom căuta fie să cumpărăm terenuri de la alți proprietari, fie să identificăm existența de noi loturi”, a mai precizat primarul Țabără. (Simona MIHĂILĂ)

1 COMENTARIU

  1. Bravo lui!
    Nea’Vasile se tine de treaba!
    Am interactionat cu el acum mult timp si s-a implicat!
    Au televiziune,au internet……pacat ca sunt” oameni in comuna care pot fi numiti „…praduitori!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.