Acasă Administrație publică Primarii din Bârlad, Grivița și Zorleni – parteneriat pentru transportul în comun...

Primarii din Bârlad, Grivița și Zorleni – parteneriat pentru transportul în comun cu autobuze electrice

0

Autobuze electrice pe rutele Bârlad-Zorleni și Bârlad-Grivita. Aceasta este una dintre noile ținte al conducerii Primăriei Bârlad, propusă de primarul Dumitru Boroș, discutată și pusă la punct împreună cu primarii celor două comune – Alina Iuliana Munteanu (Grivița) și Paula Hultoană (Zorleni), în cadrul unul parteneriat ce va prinde tot mai mult contur și care va viza și alte direcții de creștere a calității vieții cetățenilor celor trei localități.

Au fost depuse cereri de finanțare pentru achiziționarea a trei autobuze electrice pentru curse Bârlad-Zorleni (și retur) și a altor trei autobuze electrice pentru curse Bârlad-Grivița (și retur). Valoarea este de 1.480.000 euro pentru fiecare set de autobuze.

În cazul comunei Zorleni, cursele regulate pe traseul 1 (Gară – IRB) ar urma să fie prelungite până la Simila, iar cursele pentru traseul 2 (IRB – Liceu), până la Grivița.

Aceste cereri de finanțare sunt depuse pentru o nouă etapă bugetară de dezvoltare a Bârladului. Proiectele depuse în prima etapă, la care eu și echipa mea din Primăria Bârlad am muncit încă din 2016 se află acum în desfășurare. Au primit finanțare, iar implementarea lor, deși acum ne produce deranj și disconfort, ne va oferi roadele pe care le vom culege atât noi, cât și copiii și nepoții noștri. Vorbim de noi rețele de apă, de canalizare, asfaltarea străzilor, pavări de trotuare, parcări, parcuri, grădinițe, creșe, policlinică nouă, spital de copii refăcut, schimbarea aproape totală a rețelei de iluminat, cu becuri economice, transformarea grădinii Publice și multe altele pe care bârlădenii le-au văzut. Acum, privim la orizont către o nouă treaptă. Vrem alte proiecte de dezvoltare. Bârladul are de recuperat decalaje și nu avem timp de odihnă”, a declarat primarul Dumitru Boroș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.