Acasă Administrație publică Primarul Boroș a explicat de ce au dispărut utilajele de pe centură,...

Primarul Boroș a explicat de ce au dispărut utilajele de pe centură, dar nu a explicat și de ce au apărut

0

Primarul Dumitru Boroș a reacționat în urma scandalului iscat după dispariția utilajelor de pe șantierul șoselei de centură a Bârladului, recent inaugurat cu fast.

Boroș consideră că este normal ca utilajele, plimbate cu atâta tam-tam prin centrul orașului, acolo unde de regula este interzisă deplasarea traficului greu, să nu existe în acest moment pe șantier. El a catalogat informațiile apărute în spațiul public drept false.

”După eliberarea ordinului de începere a lucrărilor și predarea amplasamentului, constructorul are la dispoziție, conform contractului, lege a părților, maximum 42 de zile să înceapă efectiv lucrările. În termen de 28 de zile, constructorul desfășoară mai multe activități, dintre care amintim:organizarea de șantier (aduce conducerea șantierului, aduce containerele și le racordeaza la utilități), verifică ridicarea topo și îndesește punctele de contur, ia probe de sol și le trimite la analiză, pune în aplicare managementul de trafic, identifică sectoarele din traseu unde se îmbunătățește solul cu lianți, beton, materiale de umplutură, întocmirea documentelor cu furnizorii de materiale etc”, este explicația publicată de organizația de la Bârlad a Partidul Național Liberal, al cărei președinte este Dumitru Boroș.

Rămâne fără răspuns, totuși, întrebarea legată de rostul paradei de utilaje din ziua festivității de inaugurare a șantierului. Dacă pentru activitățile enumerate mai sus nu sunt necesare camioanele, care a fost motivul mediatizării excesive a anunțului cu titlul ”Sosesc utilajele pentru șoseaua de centură”?

Este întrebarea la care va trebui să răspundă și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, cel care a girat finanțarea din banul public al paradei de acum câteva zile.

Mai mult, pe contul de socializare al Primăriei Bârlad a apărut atunci și o scurtă relatare a evenimentului, în care este menționat așa: ”Primele utilaje, care au început lucrul, de la kilometrul 0 al investiției, respectiv în zona sudică a municipiului Bârlad, au venit la amplasament încă din după-amiaza zilei de ieri”.

Nu s-a menționat nimic despre faptul că trei zile mai târziu întregul convoi de ”utilaje” avea să dispară.

Din acest motiv, reacțiile de neîncredere ale bârlădenilor care s-au declarat păcăliți încă o dată, s-au revărsat din belșug pe rețelele de socializare. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.