Acasă Administrație publică Primarul Boroș face apel la răbdarea locuitorilor străzilor pe care se lucrează...

Primarul Boroș face apel la răbdarea locuitorilor străzilor pe care se lucrează la extinderea rețelelor de apă. Iată cele 26 de străzi finalizate, din totalul celor 150

0

de Simona MIHĂILĂ

Lucrările la una dintre cele mai așteptate investiții din Bârlad, din ultimii 30 de ani, sunt în toi. Începute pe 16 august, lucrările de extindere a rețelelor de apă au fost finalizate deja pe câteva străzi, deși rapiditatea ritmului de lucru nu este chiar pe măsura așteptărilor localnicilor, care vor ca totul să se termine cât mai repede.

Într-un comunicat transmis în cursul zilei de ieri, după o vizită pe șantier, primarul Dumitru Boroș a declarat că în acest moment se lucrează la extinderea rețelei de distribuție a apei, urmând a fi demarate lucrările de reabilitare si extindere a rețelei de canalizare menajeră.

”Lucrează trei echipe, cu un total de 28 muncitori. Treptat se va ajunge la zece echipe de lucru, pe măsură ce vor fi predate noile amplasamente, proces care începe chiar de astăzi. Urmează, în scurt timp, demararea lucrărilor de reabilitare a rețelei de canalizare menajeră”, a declarat primarul Boroș.

Investiția, care vizează în total 260 de străzi, face parte dintr-un proiect gigant, desfășurat la nivelul județului Vaslui. Beneficiară este SC Aquavas SA, operatorul județean de apă și canalizare.

Din cele 260 de străzi, pe 157 vor fi realizate lucrări la rețeaua de apă: 9.015 metri reabilitare rețele și o extindere cu 35.490 de metri.

La capitolul canalizare, proiectul prevede reabilitarea a 9.854 metri de conductă și extinderea pe o lungime de 23.994 metri (113 străzi).

”În plus, vor fi reabilitate trei stații de pompare a apelor uzate și vor fi construite alte cinci stații. Având în vedere complexitatea și amplitudinea lucrărilor, facem apel la cetățenii municipiului Bârlad să dea dovadă de înțelegere și răbdare, întrucât se va interveni pe o suprafață foarte mare care necesită un volum amplu de lucru”, a mai spus edilul-șef al Bârladului.

Semnarea proiectului a avut loc pe 24 martie, în prezența primarului Boroș, a președintelui Consiliului Județean Dumitru Buzatu și a lui Gabriel Beșleagă, directorul SC Aquavas SA.

Valoarea investiției este de 66 milioane lei, fără TVA, din care 85% este contribuția Uniunii Europene, 13% a statului, iar 2% vor fi suportați de bugetul local.

Lista străzilor unde extinderea rețelei de distribuție a apei a fost finalizată:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.