Acasă Local Primarul din Pogonești, comuna fără niciun drum asfaltat, a dat cu piciorul...

Primarul din Pogonești, comuna fără niciun drum asfaltat, a dat cu piciorul unei finanțări de 40.000 de euro, pe motiv ca nu are ce face cu banii

1

de Simona MIHĂILĂ

Calic, dar gingaș! Mihai Apostu, primarul de la Pogonești, a stârnit de curând furia sătenilor, după ce aceștia au aflat că Pogoneștiul a avut șansa obținerii unei finanțări de aproape 40.000 de euro pe care a ratat-o. Singurul lucru pe care primarul lor ar fi trebuit să îl facă a fost să fie prezent la ședința în care s-au împărțit banii și să îi ceară. Nu a făcut nici una, nici alta. Mai mult, el a recunoscut față de reporterii Ziarului Obiectiv că a lipsit intenționat, pentru ca banii să ajungă în altă comună, deoarece Pogonești obținuse deja finanțare pentru achiziția de costume populare, instrumente muzicale, dar și utilaje, printre care unul de stropit și periat asfaltul. Nu e clar la ce folosește ultimul dintre aceștea, întrucât Pogoneștiul nu are niciun drum asfaltat.

Gestul lui Mihai Apostu (PSD) a fost aspru criticat de consilierul local Alexandru Curelaru (ALDE).

”Finanțare de 38.500 € pierdută de Primăria Pogonești prin… neprezentare. Este cea mai proaspătă și tristă veste din ultima perioadă privind «administrarea» comunei Pogonești. În ultima zi din martie a anului curent a avut loc o ședință cu toți membrii GAL Valea Tutovei și Zeletinului, miza fiind alocarea ultimilor bani disponibili pentru proiecte printr-o metodă inedită, cu șanse egale pentru toți participanții. Bineînțeles, era obligatorie prezența! Comuna Pogonesti ar fi avut șansa să câștige o finanțare a unui proiect în valoare de 38.500€, dar pentru asta trebuiau îndeplinite două condiții: 1.Să fie un proiect (ce putea fi făcut/depus după primirea finanțării) 2. Primarul să fi fost prezent la ședință (obligatoriu) – poate avea norocul să tragă biletul câștigător! Așadar, lozul norocos a ajuns în comuna Puiești”, a scris Alexandru Curelaru, consilier local la Pogonești, pe contul său de socializare.

Contactat de reporterii Ziarului Obiectiv, primarul Mihai Apostu a recunoscut că unul dintre motivele pentru care nu a făcut niciun demers de a obține acești bani pentru locuitorii comunei care l-au ales să le reprezinte interesele, a fost galantonia față de alte comune.

”Noi avem două proiecte depuse pe GAL și am zis că ar fi corect față de alte comune să aibă și ele acces la bănuții ăștia”, a explicat primarul Mihai Apostu.

Un alt motiv pentru care primarul Pogoneștiului i-a lăsat pe alții să câștige banii, a fost că suma era cam mică.

”Nu prea ai ce să faci cu 40.000 de euro. Adică… nu că nu ai ce să faci cu ei, dar… noi avem deja un proiect bun pentru modernizarea Căminului Cultural, cu achiziții de costume populare și instrumente muzicale. Și mai avem unul pentru achiziția de tractoare și utilaje. O remorcă, o perie din asta de stropit și de curățat strada… Practic, banii ăștia erau puțini pentru ce am vrea noi să facem. Vrem să modernizăm dispensarul uman, plus că mai avem niște proiecte depuse la CNI să vedem dacă primim finanțare. Adică, noi avem proiecte, nu-i problemă”, a declarat primarul Apostu.

Pogonești este comuna care nu are niciun drum sătesc asfaltat. Singura stradă asfaltată este drumul județean care traversează comuna. Toate străzile sunt din pământ, iar unele sunt pietruite.

1 COMENTARIU

  1. E ușor sa stai la cotitura și sa critici un om care muncește , se implica cu adevărat in modernizarea Comunei Pogonesti ! Cârcotașii sa se abțină ! Cum sa jivnesti public un om despre care nu stii nimic !RUDINE!!!
    Cu siguranța dl primar are proiecte care vizează asfaltarea !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.