Acasă Local Primarul Dumitru Boroș, despre asfaltarea străzilor din Munteni și Podeni: ”Este o...

Primarul Dumitru Boroș, despre asfaltarea străzilor din Munteni și Podeni: ”Este o lucrare de anvergură care se va derula în etape”

0

O veste incredibilă pentru locuitorii celor mai vechi cartiere de case ale Bârladului – Munteni și Podeni. Municipalitatea locală a început demersurile pentru obținerea banilor necesari asfaltării unui număr de peste 80 de străzi.

Dacă și această investiție va fi realizată, se poate spune că decalajul dintre condițiile de trai ale locuitorilor din cele două cartiere și cei din centrul Bârladului a fost recuperat.

Asta după ce, în ultimii ani, străzile pe care primarul Dumitru Boroș vrea să toarne asfalt acum au fost racordare la rețeaua de canalizare, după un proiect inițiat și demarat în timpul fostului primar Constantin Constantinescu.

Costurile lucrărilor de asfaltare se ridică la aproximativ 10 milioane de euro, sumă imposibil de suportat de la bugetul local. Din acest motiv, în 2018, primarul Boroș a depus proiectul la Compania Națională de Investiții pentru obținerea fondurilor necesare.

”Este un proiect extrem de important pentru Bârlad. Mizăm însă pe fonduri guvernamentale și, chiar dacă nu vom reuși să convingem autoritățile de la București să ni le aloce, noi tot vom începe această investiție. Dacă va fi nevoie pentru o parte din bani ne vom orienta spre un împrumut bancar, iar o altă parte o vom aloca de la buget. În acest caz, fără fonduri guvernamentale, nu va fi o lucrare care se va încheia foarte repede. O vom realiza pe etape. Dar tot o vom face”, a declarat, pentru Ziarul Obiectiv, primarul Dumitru Boroș.

În ședința Consiliului Local de miercuri, au fost reactualizați indicatorii tehnico-economici, în concordanță cu nivelul costurilor din prezent, mult peste cel din 2018, când a fost depus proiectul. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.