Acasă Administrație publică Primarul Dumitru Boroș: ”Traversăm una dintre cele mai grave situații sanitare din...

Primarul Dumitru Boroș: ”Traversăm una dintre cele mai grave situații sanitare din întreaga existență a Bârladului”

1

Situația la Bârlad devine tot mai gravă. Cel puțin unul dintr-o sută de oameni este infectat cu virusulul Sars-Cov2 și numărul crește de la o zi la alta. La spital nu mai sunt locuri la ATI. Doar în primele două săptămâni ale lui octombrie, 100 de oameni au pierdut lupta cu boala.

În această dimineață, primarul Dumitru Boroș le-a adresat bârlădenilor un mesaj în care își exprimă îngrijorarea față de situația dramatică în care se află locuitorii urbei.

„Stimați locuitori ai municipiului Bârlad,

Traversăm în această perioadă una dintre cele mai sumbre și grave situații sanitare cu care municipiul nostru s-a confruntat în toată existența sa.

Avem în față un adevăr crunt: sute de oameni ajung pe paturile spitalului nostru și, mai grav, zeci dintre ei, săptămânal, pierd lupta cu viața. Realitatea este, de fapt, mult prea greu de exprimat în cuvinte. De aceea, un singur lucru ar trebui să reținem cu toții: vaccinarea a fost, este și va fi singura armă cu care putem lupta împotriva acestrui virus, atât de nociv pentru întreaga omenire.

Oameni buni,

Suntem cu toții antrenați și angrenați într-o luptă surdă, cu un inamic pe care nu îl vedem dar care, vă dezvălui cu toată sinceritatea, produce pierderi umane greu de suportat, cu cicatrici adânci în sufletele noastre.

Am văzut suferința înfiorătoare a oamenilor din spitalul Bârladului. A semenilor noștri! A celor care sunt, pentru unii dintre noi, oameni dragi sufletelor noastre. Nu e nici pe departe o imagine pe care să o pot reda cât mai exact, într-o manieră în care să înțeleagă toți scepticii că vaccinul anti-Covid-19 este singura soluție de a ne proteja pe noi și pe cei dragi nouă.

Reiau, așadar, îndemnul meu ferm de a merge la vaccin! Îi îndemn cu toată responsabilitatea pe cei care nu și-au inoculat până acum măcar prima doză să nu mai întârzie nicio clipă și să meargă la centrele de vaccinare locale.

Sunt disponibile, acum, la centrul de la Școala nr. 8, trei tipuri de vaccin: Pfizer, Johnson & Johnson și Moderna.

Dați dovadă de respect față de semeni, față de comunitate și, cel mai important, față de cei dragi. Doar noi putem opri scenele tragice din spital!

Doar noi putem reda comunității spitalul nostru, al cărui personal este acum mai îngenuncheat și mai epuizat decât a fost vreodată! Vaccinați-vă!”.

1 COMENTARIU

  1. Situatia e alarmanta pentru ca e o plimbare de la medici de familie, care nu sunt corect instruiti,la spital.Este si teama.Ar fi exceptional ca insusi cei din prim plan sa faca teste rapide si in raport de gradul de apreciere a stadiului bolii,sa treaca pacientul pe medicamente antivirale si cele de protocol.A le spune:fati test,mergeti la urgenta…deja au suprasolicitat sistemul.Pacientul sa fie obligat sa prezinte testul si asistenta sa faca prelevarea.Doamne ajuta la mai putini infectati

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.