Acasă Administrație publică Primarul Neculai Moraru, președintele Filialei Vaslui a ACOR, despre decizia guvernanților de...

Primarul Neculai Moraru, președintele Filialei Vaslui a ACOR, despre decizia guvernanților de înghețare a salariilor: ”Primarii de comune, indiferent de culoarea politica, sunt nemulțumiți”

0

E fierbere mare în comunele județului Vaslui la nivel de primării, după ce Asociația Comunelor din România (ACOR) a anunțat că dă în judecată Guvernul României ca urmare a adoptării actului normativ prin care salariile bugetarilor vor fi înghețate.

Neculai Moraru, primarul comunei Fălciu și președintele ACOR – Filiala Vaslui, a declarat pentru Ziarul Obiectiv că există o stare de nemulțumire generală în legătură cu ordonanța de urgență emisă de Guvern, pe care o consideră un abuz.

”Primarii de comune din județul Vaslui, precum și cei din țară, indiferent de culoarea politica sunt nemulțumiți. Este un drept care le-a fost luat unor oameni care nu au nicio vină pentru felul cum gestionat banul public”, ne-a declarat primarul Neculai Moraru, președintele Filialei Vaslui a ACOR.

În plângerea prealabilă formulată de ACOR se arată că ”Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 226/2020 a fost emisă cu nerespectarea prevederilor legale, concluzionând în mod succint şi fără echivoc că Guvernul României şi-a depăşit vădit competenţa, acţionând discreţionar, manifestând dispreţ faţă de prevederile constituţionale şi legale. Este un exces de putere de o gravitate extremă aduce prejudicii drepturilor autorităţilor administraţiei publice locale”. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.