Acasă Administrație publică Primarul Puieștiului, lăudat de săteni că a făcut în două săptămâni ceea...

Primarul Puieștiului, lăudat de săteni că a făcut în două săptămâni ceea ce alții nu au făcut în 12 ani

0

Omul pe care locuitorii din Puiești ”au pariat toți banii”, votându-l într-un număr covârșitor la alegerile locale din septembrie să le fie primar, după 10 ani în care acesta a stat în Germania, nu le înșeală așteptările concetățenilor săi.

Cezar Ticu, primarul comunei Puiești, îi surprinde pe oameni de la o zi la alta, întărindu-le încrederea că au făcut cea mai bună alegere. Cel puțin, asta reiese din discuțiile și comentariile de pe grupurile de socializare ale comunei, acolo unde puieștenii nu se abțin nici de la critici, dar mai ales de la laude.

E adevărat, nici primarul cu cetățenie germană nu se zgârcește în a le da oamenilor raportul cu tot ce face, iar în cele două săptămâni de când a depus jurământul și-a onorat deja câteva promisiuni.

”Dragi cetățeni, aşa cum v-am promis, ne-am apucat de treabă. Cu ajutorul lui Dumnezeu, cu bunăvoință şi implicare, lucrurile se mişcă într-o direcție bună, spre normalitate. Au fost demarate lucrările ce vizează întreținerea drumului de la Iezer, toaletarea copacilor şi a canalelor de scurgere de la Calimanesti. Cu paşi înceți, dar siguri, vom reuşi să readucem Puieştiul la viață”, este una dintre primele declarații publice făcute de Cezar Ticu.

Acum câteva zile, locuitorii comunei au primit vestea că unele drumuri, lăsate ani de zile de izbeliște, vor fi balastate.

”Dragi locuitori ai comunei, săptămâna aceasta am încercat să rezolv câteva din multele probleme urgente cu care ne confruntăm. Am demarat lucrări ce vizează şanțurile de scurgere şi nivelarea anumitor drumuri din Puieşti, nivelarea drumurilor din Fântânele şi Cristeşti, înlocuirea pereților de la stația de microbuz Fântânele. Cu ajutorul lui Dumnezeu, cu multă răbdare, implicare şi responsabilitate, ne vom putea mândri din nou cu Puieştiul nostru”, a transmis primarul Ticu.

Primarul ales pe listele ALDE are, tot de câteva zile, o pagină specială de facebook, administrată cel mai probabil de staff-ul său și numită ”Activitățile primarului comunei Puiești”.

”Dragi locuitori ai comunei Puiesti, dorim ca această pagină sa va arate si sa va informeze despre activitățile noului primar al comunei noastre. Chiar dacă a preluat primăria comunei cu o datorie de circa 28 miliarde de lei, pentru domnul primar nu a fost un impediment si a început deja demararea unor lucrări de reabilitare în comuna. Pentru început pregătirea drumurilor pentru pietruire, curățarea șanțurilor si al copacilor în Puiesti, satul vechi. Un început promițător, plin de speranțe pentru noi cetățenii. Doamne ajută în continuare”, este mesajul de întâmpinare de pe pagina dedicată prezentării activității primului gospodar al comunei Puiești.

Tot de aici, cetățenii au aflat că primăria s-a aprovizionat deja cu antiderapant pentru iarnă, că au fost tăiate și stivuite lemne pentru școli, că a început renovarea staționarelor de autobuz sau că în comună au sosit camioanele cu pietriș promise în campania electorală.

Felicitările și aprecierile la adresa primarului curg din belșug pe paginile de socializare. Oamenii spun că noul edil-șef ”a făcut în două săptămâni ceea ce alții nu au făcut în 12 ani”. Deși sunt conștienți că nu este vorba de cine știe ce lucrări de anvergură, ci de intervenții de urgență, ei sunt siguri că implicarea și entuziasmul lui Cezar Ticu sunt semn bun. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.