Acasă Local Primarul vasluian care a declarat război companiei E.ON pentru desele pene de...

Primarul vasluian care a declarat război companiei E.ON pentru desele pene de curent. Comuna fără apă pe timp de caniculă, după ce pompele s-au ars

0

de Simona MIHĂILĂ

Situație critică în comuna Șuletea, după ce instalațiile care pompează apa potabilă în gospodării s-au ars și sute de oameni au rămas fără apă.

În urma unor verificări făcute de o echipă de specialiști, primarul Ciprian Robert Tamaș a anunțat că motoarele pompelor au fost distruse din cauza deselor întreruperi de curent electric.

În ultima vreme, comuna Șuletea a fost ”victima” unor avalanșe de pene de curent, care au pricinuit grave probleme nu doar rețelei publice de alimentare cu apă, ci și unor oameni cu afecțiuni respiratorii, conectați la aparate ce funcționează cu energie electrică.

La sfârșitul lunii trecute, primarul Tamaș a transmis oficial companiei E.ON o adresă prin care a atras atenția asupra faptului că viețile bolnavilor sunt puse în pericol și a solicitat remedierea urgentă a situației (vezi facsimil).

E.ON nu mai contenește să-și bată joc de abonați! Zilnic, de cel puțin 20 de ori se întrerupe curentul! Mai băgați bani și în infrastructură, nu doar în buzunarele voastre lacome!”, este mesajul primarului comunei Șuletea, într-o postare în care a făcut publică și adresa către furnizorul de energie.

Gestul lui Tamaș a rămas fără ecou, iar penele de curent au continuat cu aceeași frecvență. Nu s-au oprit nici după ce instalațiile de pompare a apei din satele Șuletea și Fedești au fost arse, oamenii rămânând chiar și fără apă de băut. Cei mai mulți sunt la vârste înaintate, au pensii infime ce nu le ajung nici măcar pentru medicamente. Cu toate acestea, s-au văzut puși în situația ridicolă de a-și cumpăra apă îmbuteliată de la magazin, lucru aproape nemaiîntâlnit mai cu seamă în rândul bătrânilor.

În consecință, primarul Ciprian Robert Tamaș a declarat război companiei E.ON. Cu ajutorul sătenilor, edilul-șef al comunei Șuletea vrea să sesizeze toate forurile publice în măsură să să pună la punct furnizorul de energie, pentru batjocura la care își supune clienții.

Pompele s-au oprit din pricina penelor dese de curent! Nu mai avem nicio rezervă! Mâine, la toate magazinele din comună vor fi tabele cu cetățenii care sunt batjocoriți des de Delgaz Grid! Rugămintea mea este să treceți și să le semnați! Le vom trimite peste tot: la Protecția Consumatorului, la Agenția Națională de Reglementare în domeniul Energiei și la Ministerul Energiei. Să aveți asupra dumneavoastră cărțile de identitate!”, le-a transmis primarul Tamaș cetățenilor comunei.

În cursul zilei de ieri, motoarele pompelor au fost reparate. Cheltuielille au fost suportate de comunitatea locală, manopera fiind meritul câtorva voluntari din comună.

În continuare, localnicii și primarul Tamaș se tem că E.ON îi va trata cu aceeași indiferență și că vor urma și alte pagube.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.