Acasă Administrație publică Primele rezultate: Pavăl câștigă la Vaslui, Boroș la Bârlad, Ciupilan la Huși,...

Primele rezultate: Pavăl câștigă la Vaslui, Boroș la Bârlad, Ciupilan la Huși, iar Buzatu ia din nou Consiliul Județean

0

de Simona MIHĂILĂ

Rezultate previzibile în județul Vaslui, mai cu seamă în mediul urban: Vasile Pavăl (PSD) își spulberă contracandidații și câștigă cel de-al patrulea mandat al municipiului Vaslui, cu circa 70%.

Ioan Ciupilan (PSD) iese din nou victorios la Huși, în timp ce Dumitru Buzatu (PSD), câștigă lejer, fără emoții, încă un mandat în fruntea județului, cu ajutorul majorității comunelor și al municipiilor Vaslui și Huși.

La Bârlad, a fost cea mai redusă prezență la urne din ultimii 30 de ani. Puținii bârlădeni care au ieșit la vot au să decis să lase Bârladul pe mâna lui Dumitru Boroș (PNL) încă patru ani.

Doar 33% din totalul alegătorilor înscriși pe liste au ieșit la urne. Concret, au votat 19.628 de bârlădeni, cu 3.000 mai puțin decât la alegerile de acum patru ani.

Cifrele arată că cei mai mulți votați au vârsta cuprinsă între 40 și 64 de ani. Ceea ce înseamnă că nici tinerii, nici seniorii nu au ieșit la vot.

Până la închiderea de ieri a ediției Ziarului Obiectiv, numărătoarea voturilor îl indica pe locul al doilea pe Constantin Constantinescu (PSD), urmat de Ana-Maria Vintilă (USR) și Daniel Olteanu (ALDE).

Pentru Consiliul Local, preferințele bârlădenilor s-au situat în aceeași ordine.

Citiți AICI componența viitorului Consiliu Local am Bârladului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.