Acasă Local Primul ”lot” de parlamentari ai Vasluiului. Urmează cel de-al doilea, după redistribuirea...

Primul ”lot” de parlamentari ai Vasluiului. Urmează cel de-al doilea, după redistribuirea voturilor

0
Eduard Popica, Adrian Solomon, Irinel Stativa, Gabriela Crețu, Nelu Tătaru și Raissa Enachi

Rezultatele provizorii ale alegerilor parlamentare în județul Vaslui reconfirma puterea mesajului social-democraților asupra electoratului vasluian.

La Camera Deputaților, PSD obține în urma turului de scrutin de pe 6 decembrie aproape 37% din voturile cetățenilor, urmat, de departe, de PNL care și-a adjudecat peste 21% dintre voturi.

La o și mai mare distanță se află USR-PLUS care, potrivit rezultatelor provizorii, deși are doar 10,35%, înregistrează un salt considerabil față de rezultatele obținute în urmă cu patru ani.

Surpriza scrutinului, cea care produce uluire la nivel național, este Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). Formațiunea răsărită din neant convinge electoratul vasluian să-i ofere credit convertit în voturi de peste 12,5%, mai mult de jumătate din cât a reușit să convingă un partid tradițional precum PNL.

Pro România reușește un scor lăudabil la Vaslui, dacă îl raportăm cu cel obținut la nivel național: 6,18%. Este, indubitabil, dovada popularității de care deputatul Daniel Olteanu – inițiatorul ”Autostrăzii vasluienilor” (Drumul expres Tișița – Albița) se bucură în rândul vasluienilor, în ciuda atacurilor furibunde din partea competitorilor politici.

Pentru Senat, clasamentul este asemănător: PSD – 36,9%, PNL – 21,57%, AUR – 12,54%, USR-PLUS – 10,80%; Pro România – 6,45%.

Rezultatele provizorii indică drept sigură intrarea în Camera Deputaților a lui Eduard Popica, Adrian Solomon și Irinel Stativa de la PSD, a lui Nelu Tătaru (PNL) și Raissa Enachi (AUR).

În Senat, singura certitudine este, deocamdată, social-democrata Gabriela Crețu.

În urma redistribuirii voturilor, șanse mari de a intra la Deputați le mai au Tudor Polak, de la PNL, și Mihai Botez, de la USR-PLUS, în timp ce la Senat, un mandat ar putea prinde și liberalul Iulian Bîca.

Lista completă va fi clarificată după aflarea rezultatelor finale și după redistribuirea voturilor. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.