Acasă Local Profesoara Maricela Popa, fosta directoare a Școlii nr. 5 Bârlad, a fost...

Profesoara Maricela Popa, fosta directoare a Școlii nr. 5 Bârlad, a fost răpusă de Covid, după ce reușise se învingă cancerul

0

de Simona MIHĂILĂ

O veste tristă îndoliază lumea dascălilor și a elevilor din Bârlad: profesoara Maricela Popa, fosta directoare a Școlii ”Principesa Elena Bibescu” Bârlad, a fost răspusă de Covid.

Ea a încetat din viață duminică, 17 octombrie, la ATI, la doar 11 zile după ce a împlinit 68 de ani, zi care a găsit-o pe patul Spitalului ”Beldiman”.

Maricela Popa nu era vaccinată. Ieșise învingătoare după o luptă de peste 11 ani cu cancerul, iar vaccinarea îi era contraindicată în acest moment.

Un mesaj emoționant, elocvent pentru ironica soartă de care a avut parte respectabila profesoară, a fost postat pe rețelele de socializare și distribuit masiv de colegi, prieteni și foști elevi: ”După 11 ani de victorii pas cu pas împotriva bolii secolului XX, doamna Maricela Popa, a cărei viață și-a pus amprenta asupra Școlii «Principesa Elena Bibescu», a fost biruită de boala secolului XXI”.

Rar mi-a fost dat sa văd un om atât de atașat școlii”

Mesajele de condoleanțe curg necontenit. Sute de oameni care au cunoscut-o pe inimoasa și blânda directoare de la Școala 5 sunt uimiți de neașteptata veste.

Profesorul Gabriela Plăcintă, fost inspector general al Învățământului județean, este unul dintre dascălii de care Maricela Popa a fost foarte apropiată.

”Școala, pentru doamna Popa, nu era doar o instituție unde lucra, era FAMILIA Ei. Rar mi-a fost dat sa văd un om atât de atașat școlii. Își iubea meseria, colegii, elevii ca și cum ar fi fost cei mai apropiați din familie. Un profesionist, un om dedicat, sufletist, generos! A luptat cu boala, cum putini o fac, s-a agățat de orice fir, informație… Era tonică, optimista, caldă. Mi-a fost foarte dragă și regret enorm plecarea aceasta nedreapta! Dumnezeu o va primi în Împărăția Sa, așa cum merita un om atât de special!”, ne-a declarat extrem de afectată Gabriela Plăcintă.

Deși se pensionase, Maricela Popa era nelipsită de la activitățile care aveau legătură cu școala pe care a condus-o. Prof. Nely Dumitrașc, cea care i-a urmat în funcția de director al Școlii ”Bibescu”, nu uita niciodată să o invite.

”A fost o Doamna deosebita! Ne va lipsi. Și ce bucuroasa era când venea la școală! Se plimba ușor prin școală, îi plăcea, se încarca cu energie, asa spunea dumneaei. Mă bucuram că îi face bine, iubea școala”, povestește prof. Dumitrașc.

Maricela Popa a fost directorul Școlii ”Principesa Elena Bibebscu” în perioada 2002 – 2013. Aproape un sfert de secol l-a dedicat meseriei de dascăl, fiind extrem de iubită și de respectată de elevi și de cadrele didactice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.