Acasă Administrație publică Program prelungit pentru eliberarea cărților de identitate, în ziua alegerilor

Program prelungit pentru eliberarea cărților de identitate, în ziua alegerilor

0

Bârlădenii care vor să își exercite dreptul cetățenesc de vor la alegerile parlamentare de duminică și, din diverse motive, nu au apucat să-și preschimbe cartea de identitate sau au pierd acest document, nu au motive de îngrijorate.

Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor (SPCLEP) Bârlad va lucra în weekendul care vine, inclusiv în ziua alegerilor.

Astfel, sâmbătă, 5 decembrie, programul cu publicul se va desfășura între orele 8.00 și 16.00, iar duminică, 6 decembrie, programul funcționarilor SPCLEP va fi același cu al secțiilor de votare, adică între 7.00 și 21.00.

”Actele de identitate emise de autoritățile publice, care au expirat începând cu data de 1 martie 2020, își mențin valabilitatea pe toată durata stării de urgență / alertă precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări( Legea nr. 55/2020). Taxele pot fi achitate în numerar la SPCLEP, doar în zilele de 05 și 06 decembrie”, a precizat Monica Stoleriu, director al SCLEP Bârlad.

Bârlădenii trebuie să mai știe că, pentru eliberarea cărții de identitate provizorii, vor trebui să prezinte trei fotografii format ¾ (SPCLEP nu produce fotografiile necesare pentru eliberarea cărții de identitate provizorii).

”Alegătorul care deține un act de identitate al cărui termen de valabilitate ar fi expirat în perioada 1 martie – 06 decembrie 2020, își poate exercita dreptul de vot în baza acestuia”, a mai precizat Monica Stoleriu. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.