Acasă Administrație publică Proiect pentru cumpărarea a peste 4.000 de tablete, 300 de laptopuri și...

Proiect pentru cumpărarea a peste 4.000 de tablete, 300 de laptopuri și 150 de table interactive necesare în școlile din Bârlad

0

În câteva luni, în școlile din Bârlad ar putea ajunge câteva mii de dispozitive electronice necesare cursurilor online. Săptămâna trecută, autoritățile locale au aprobat un proiect (”Educație online în municipiul Bârlad”) ce va fi depus la Ministerul Fondurilor Europene în vederea obținerii unei finanțări de peste 9 milioane de lei.

Fondurile sunt nerambursabile și sunt accesate printr-un program lansat recent de UE, în contextul pandemiei de coronavirus care a obligat orientarea procesului educațional către sistemul de predare online.

Reprezentanții Primăriei Bârlad spun că șansele de acceptare la finanțare a proiectului sunt destul de mari, așa încât în scurt timp vor fi fonduri pentru achiziționarea echipamentelor și dispozitivelor electronice necesare predării online.

Suma solicitată prin proiect acoperă achiziția a 4.033 de tablete, 310 laptopuri, 21 camere web, 97 camere web pentru videoconferințe, 107 videoproiectoare, 96 ecrane de proiecție, 151 table interactive și 13 routere wireless”, a declarat, pentru Ziarul Obiectiv, Cătălin Moraru, economist în cadrul Biroului Dezvoltare Locală și Integrare Europeană.

În cadrul ședinței de Consiliu Local în care a fost aprobat acest proiect, consilierii municipali au aprobat și inițiativa primarului Dumitru Boroș de finanțare de la bugetul local a cheltuielilor de internet pentru tabletele elevilor, după expirarea perioadei de 24 de luni în care abonamentul este inclus în prețul de achiziție. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.